Cordon Bleu de pui

Reteta perfecta de cordon bleu de pui: rapida, perfecta pentru o cina pregatita pe repede inainte intr-o zi de lucru, sanatoasa si extrem de gustoasa. Este masa perfect atat pentru o cina sau pranz in familie dar si pentru o masa festiva daca doresti sa iti impresionezi musafirii .
cordon blue reteta

Portii

8 bucati

 Gata in:

50 min

Calorii:

456

Despre

cordon bleu

Ingrediente reteta Cordon Bleu:

Coji savarine
  • 1kg piept de pui fara os
  • 100g sunca afumata/prosciutto/sunca clasica
  • 150g de cascaval 
  • 2oua
  • 1praf de sare 
  • 200g pesmet
  • 200g faina
  • piper si sare pentru asezonat carnea

Valoare nutritiva Cordon Bleu

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 18% 18%
  • Carbohidrati 10% 10%
  • Calorii 14% 14%
cordon bleu de pui

Mod de preparare reteta: Cordon Bleu

Pregatirea si prepararea 

Pasul 1 :
Se taie pieptul de pui în felii de 2 cm grosime. Se acopera cu folie alimentara sau  o punga si se bate carnea usor pana are forma dorita şi se presară cu sare si piper pe ambele parti.
Pasul 2:
Se taie caşcavalul în felii subţiri daca nu este deja feliat si la fel se face si pentru sunca sau prosciutto .
Pasul3:
Se pune pe o felie de piept de pui, 2 felii de caşcaval, între ele se aşază şunca iar apoi se împătureşte felia de carne intr-un rulou. Se presează bine pe ambele părţi. Se repetă operaţia, până când se termină toate feliile de piept de pui.
Pasul4:
Se pun rulourile formate in frigider pentru 15-20 de min pentru a deveni mai ferme si  mai usor de manevrat.
Pasul 5:
Se pregateste pane-ul pentru invelis.  Se bat  ouale cu un praf de sare  si la alegere piper sau boia dulce si se pregatesc bolurile de faina si de pesmet .
Pasul6:
Se trec şniţelele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins aproximativ 5 minute pe fiecare parte la foc mic pentru a se coace si  interiorul sau pana devin aurii .
Pasul 7:
Se pot sevi impreuna cu cartofi , orez, salata orice garnitura  se doreste sau pur si simplu se pot manca simplu.  Sunt o bunatate  si  de  o aroma deosebita. Spor in toate  si Pofta mare!
Cordon bleu de pui reteta
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x