Crema de lamaie

Crema de lamaie de casa este dulce, acidulata si stralucitoare. Este delicioasa ca umplutura de tort, umplutura de tarta sau servita cu paine prajita.
crema de lamaie

Portii

4 portii

Calorii:

122

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

10 min

Timp total

30 min

Despre

crema de lamaie

Ingrediente reteta Crema de Lamaie

  •  115 g zahar granulat
  • 35 g amidon de porumb
  • 1/4 lingurita de sare cuser
  • 5 Galbenusuri
  • 455 g lapte
  • 1 lingura coaja de lamaie proaspat rasa 4 g), din 2 lamai
  • 30 g unt nesarat
  • 2 linguri (30ml) suc proaspat de la 1 lamaie

Valoare nutritiva

Crema de Lamaie

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 2% 2%
  • Carbohidrati 7% 7%
  • Calorii 62% 62%
crema de lamaie

Mod de preparare reteta: Crema de Lamaie

Pregatirea si prepararea 

Intr-un castron mare, puneti o baie de gheata umpland-o partial cu o combinatie de apa rece si gheata. Puneti deoparte.

Intr-un bol de amestecare rezistent la caldura, asezati deasupra un prosop umed (acesta serveste ca baza stabila), amestecati zaharul, amidonul de porumb si sarea. Bateti galbenusurile pana cand amestecul devine galben pal, neted si pufos, aproximativ 1 minut.

Intr-o oala de 2 litri din otel inoxidabil, combinati laptele si coaja de lamaie. Se aduce la fierbere la foc mediu.

Luati laptele de pe foc. In timp ce amestecati continuu, turnati incet laptele in amestecul de galbenusuri de ou intr-un flux subtire pana cand a fost adaugat tot.

Gatiti la foc mediu, amestecand constant pana cand crema de lamaie incepe sa se ingroase, aproximativ 2 minute. Odata ce se ingroasa, continuati sa bateti, facand o pauza la fiecare cateva secunde pentru a verifica daca exista bule. Cand incepe sa clocoteasca, setati un cronometru si continuati sa amestecati timp de 1 minut. Acest pas este important pentru a neutraliza proteinele care dizolva amidonul gasite in galbenusurile de ou.

Stingeti focul si amestecati untul pana se topeste si se combina bine. Se strecoara crema de lamaie printr-o strecuratoare cu ochiuri fine, pusa peste un bol mediu rezistent la caldura. Asezati imediat folie de plastic sau hartie de pergament unsa cu unt direct pe suprafata cremei pentru a preveni formarea pielii. Transferati vasul in baia de gheata pregatita pentru a se raci timp de 30 de minute, apoi lasati la frigider pana se raceste bine, aproximativ 2 ore.

Cand sunteti gata sa folositi crema de lamaie, adaugati sucul de lamaie si amestecati pana la omogenizare.

Depozitare
Crema de patiserie se poate pastra intr-un recipient ermetic, cu folie de plastic sau hartie de copt unsa cu unt asezata direct pe suprafata la frigider pana la 3 zile.

Puteti utiliza aceasta crema la diverse  torturi si/sau prajituri. Este o minunatie racoroasa si  aromata. 

crema de lamaie
crema de lamaie
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x