Creveti – cea mai simpla metoda
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
5 min
Timp total
15 min
Despre
Ingrediente reteta Creveti – cea mai simpla metoda
- 1 kilogram (16-20 de bucati) de creveti mari cruzi, decojite si fara vene, (daca doriti, pastrati coada pentru o prezentare atractiva)
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 pana la 3 linguri de unt
- Sare
- 3 pana la 4 catei de usturoi, taiati marunt, sau 1 lingura de usturoi tocat marunt
- 1/4 pana la 1/2 lingurita de fulgi de ardei rosu (mai putin sau mai mult, dupa gust)
- 1/2 cana de vin alb (recomandam un vin alb sec, cum ar fi un sauvignon blanc)
- 2 linguri de patrunjel tocat marunt
- piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 1 lingura de suc de lamaie
Valoare nutritiva
Creveti – cea mai simpla metoda
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 16 %
- Carbohidrati 3 %
- Calorii 25 %
Mod de preparare reteta:
Creveti – cea mai simpla metoda
Se soteaza usturoiul si fulgii de ardei rosu in unt si ulei de masline:
Se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se reduce la foc mediu-mare. Incingeti untul si uleiul de masline in tigaie. Dupa ce untul se topeste va face putina spuma, apoi se va diminua. Daca folositi unt nesarat, presarati putina sare in tigaie. Incorporati usturoiul maruntit si fulgii de ardei rosu.
Usturoi si fulgi de ardei rosu sotati in unt si ulei de masline pentru sosul Scampi
Adaugati crevetii si vinul alb:
Sotati usturoiul doar un minut, pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, apoi adaugati crevetii.
Se adauga vinul si se amesteca pentru a acoperi crevetii.
Mutati crevetii, astfel incat sa fie intr-un strat uniform in tigaie. Mariti focul la maxim si fierbeti vinul timp de aproximativ doua minute.
Intoarceti crevetii pentru a gati si cealalta parte:
Amestecati crevetii si aranjati-i astfel incat sa-i intoarceti pentru a-i gati pe cealalta parte. Continuati sa gatiti la foc mare pentru inca un minut.
Cum se prepara crevetii Scampi in tigaie
Se amesteca cu patrunjel, suc de lamaie si piper:
Indepartati tigaia de pe foc. Presarati crevetii cu patrunjel, suc de lamaie si piper negru si amestecati pentru a se combina.
Se serveste fierbinte cu paine, paste sau orez:
Serviti ca atare sau cu paine crocanta, peste paste sau peste orez (pentru o versiune fara gluten).