Creveti cu mazare si menta
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
15 min
Timp total
35 min
Despre
Ingrediente reteta Creveti cu mazare si menta
- 1 kilogram de spaghete subtiri
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 1/2 kilogram de creveti mari
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper negru
- 1/2 lingurita de piper rosu
- 1 cana de ricotta
- 3 linguri de patrunjel
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 1/2 cesti de mazare congelata
- 2 linguri de frunze de menta
Valoare nutritiva
Creveti cu mazare si menta
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 29 %
- Carbohidrati 36 %
- Calorii 11 %
Mod de preparare reteta:
Creveti cu mazare si menta
Pregatirea si prepararea
Se fierb spaghetele:
Aduceti la fierbere o oala mare cu apa sarata. Adaugati spaghetele si gatiti, amestecand din cand in cand, timp de 8 minute sau pana cand pastele sunt fragede, dar inca mai au putina rezistenta.
Scoateti 1 1/2 cesti de apa de gatit a pastelor cu amidon cu o cana de masurare termorezistenta. Scurgeti spaghetele si, fara sa le clatiti, intoarceti-le in tigaie. Adaugati 1/2 cana din apa de fierbere a pastelor si 1 lingura de ulei de masline; amestecati bine si lasati deoparte. Rezervati restul de apa de fierbere a pastelor.
Gatiti crevetii:
Intr-o tigaie la foc mediu-mare, incalziti restul de 2 linguri de ulei de masline. Cand este fierbinte, adaugati usturoiul. Gatiti, amestecand, timp de 1 minut. Adaugati crevetii, 1/2 lingurita de sare, piper negru si piper rosu zdrobit.
Gatiti, amestecand constant, timp de 2 minute, sau pana cand crevetii incep sa devina roz stralucitor; in acest moment nu vor fi complet gatiti. Scoateti si indepartati usturoiul. Aruncati crevetii si fulgii de ardei iute in oala cu pastele.
Finalizati mancarea:
Asezati oala cu paste la foc mic. Adaugati ricotta, patrunjelul, coaja de lamaie, 1/2 lingurita de sare si 1/2 ceasca din lichidul ramas de gatit al pastelor.
Gatiti, amestecand usor, pana cand lichidul se incalzeste si crevetii sunt roz si gatiti pana la capat. Adaugati mai multa apa rezervata pentru paste daca amestecul pare uscat. Adaugati mazarea si menta si amestecati usor pana cand mazarea este fierbinte.