Creveti cu mazare si menta

Idee pentru cina! Aceasta varianta de creveti la care se mai adauga mazare, lamaie si menta proaspata este un meniu ideal pentru o cina rapida. Se pot servi cu paste sau simpli cu un sos.
Creveti cu mazare si menta

Portii

8 portii

Calorii:

348

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

15 min

Timp total

35 min

Despre

spaghete cu creveti

Ingrediente reteta Creveti cu mazare si menta

  • 1 kilogram de spaghete subtiri
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 1/2 kilogram de creveti mari
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru
  • 1/2 lingurita de piper rosu 
  • 1 cana de ricotta 
  • 3 linguri de patrunjel
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 1/2 cesti  de mazare congelata
  • 2 linguri de frunze de menta 

Valoare nutritiva

Creveti cu mazare si menta

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 29 % 29 %
  • Carbohidrati 36 % 36 %
  • Calorii 11 % 11 %
spaghete cu creveti

Mod de preparare reteta:

Creveti cu mazare si menta

Pregatirea si prepararea

Se fierb spaghetele:

Aduceti la fierbere o oala mare cu apa sarata. Adaugati spaghetele si gatiti, amestecand din cand in cand, timp de 8 minute sau pana cand pastele sunt fragede, dar inca mai au putina rezistenta.

Scoateti 1 1/2 cesti de apa de gatit a pastelor cu amidon cu o cana de masurare termorezistenta. Scurgeti spaghetele si, fara sa le clatiti, intoarceti-le in tigaie. Adaugati 1/2 cana din apa de fierbere a pastelor si 1 lingura de ulei de masline; amestecati bine si lasati deoparte. Rezervati restul de apa de fierbere a pastelor.

Gatiti crevetii:

Intr-o tigaie la foc mediu-mare, incalziti restul de 2 linguri de ulei de masline. Cand este fierbinte, adaugati usturoiul. Gatiti, amestecand, timp de 1 minut. Adaugati crevetii, 1/2 lingurita de sare, piper negru si piper rosu zdrobit.

Gatiti, amestecand constant, timp de 2 minute, sau pana cand crevetii incep sa devina roz stralucitor; in acest moment nu vor fi complet gatiti. Scoateti si indepartati usturoiul. Aruncati crevetii si fulgii de ardei iute in oala cu pastele.

Finalizati mancarea:

Asezati oala cu paste la foc mic. Adaugati ricotta, patrunjelul, coaja de lamaie, 1/2 lingurita de sare si 1/2 ceasca din lichidul ramas de gatit al pastelor.

Gatiti, amestecand usor, pana cand lichidul se incalzeste si crevetii sunt roz si gatiti pana la capat. Adaugati mai multa apa rezervata pentru paste daca amestecul pare uscat. Adaugati mazarea si menta si amestecati usor pana cand mazarea este fierbinte.

spaghete cu creveti
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x