Cum iti ghideaza valorile viata

Te-ai simtit vreodata ca faci totul bine, dar cumva ai simtit ca mergi intr-o directie gresita? Sau te-ai gasit epuizandu-ti energia in ceva sau pe cineva fara sa simt ca e ok in schimb? Sau poate simti ca ai toate piesele puzzle-ului in fata si totusi pur si simplu nu se vor conecta?

La fel simt si eu si tu si multi oameni pe care ii cunosc. Cumva cred ca daca am cunoste tot, atunci cum ne-am mai putea bucura de viata?

Si daca esti ca mine, atunci ar putea fi timpul sa iti reevaluezi valorile si sa iti realiniezi viata. Am ajuns sa imi dau seama anul acesta cat de mult m-am schimbat si cum a afectat si a modificat valorile pe care le-am avut cel mai aproape. Mi-am reevaluat viata de multe ori, dar inca nu am analizat cu atentie valorile esentiale care influenteaza modul in care ma misc de fapt prin viata mea.

Vezi tu, valorile de baza sunt ca busola ta interioara. Sunt convingeri adanci, care iti ghideaza comportamentul si influenteaza modul in care te vezi pe tine insuti si lumea din jur. Valorile tale de baza sunt ca un ghid sau ca farul inimii si te ajuta sa detii adevarata identitate si sa te deplasezi cu atentie prin viata.

chitara si carti

Iata insa lucrul despre care nu vorbim suficient de des: valorile fundamentale se schimba pentru ca ne schimbam. Crestem.

Crestem din oameni si locuri. Evoluam. Vedem mai mult din lume. Ne deschidem mintea. Ne dezlegam in timp. Cadem si ne ridicam. Dar cand o facem, cu greu petrecem  sau poate niciodata timp reevaluand si valorile noastre de baza.

 Si atunci cumva ajungi lovit.  Eu asa am ajuns .

Daca inca iti traiesti viata cu un set vechi de valori, acolo este deconectarea. Acesta este motivul pentru care piesele nu se conecteaza. Pentru ca valorile care s-au simtit atat de autentice si legate intrinsec nu se mai aliniaza. Si de aceea, unde iti pui timpul, energia si credinta, si ajungi sa te simti deplasat sau deposit de situatii.

chitara si carte
chitara si floare

Valorile tale formeaza baza vietii tale. Ele dicteaza alegerile pe care le faci si determina directia pe care o ia viata ta. Valorile tale iti vor influenta deciziile legate de relatiile, cariera si alte activitati in care te angajezi.

Cu toate acestea, in ciuda acestei importante, putini oameni isi aleg valorile. In schimb, ei adopta pur si simplu valorile parintilor lor si valorile dominante ale societatii. Dupa toate probabilitatile, valorile pe care le-ati interiorizat in copilarie va raman la varsta adulta (da, in unele cazuri, oamenii resping valorile cresterii lor). Din pacate, este posibil ca aceste valori sa fi creat si o viata care te poarta pe o cale care nu este directia pe care vrei sa o mergi.

Cu ce ​​valori ai fost ridicat? Cu ce ​​valori traiesti in prezent in conformitate? Sunt la fel sau diferite? Valorile tale iti aduc fericire? Acestea sunt intrebari esentiale pe care ar trebui sa ti le adresezi tie insuti daca doresti sa gasesti sens, fericire, succes si conexiune in viata ta.

Cu toate acestea, gasirea raspunsurilor la aceste intrebari este o provocare – si schimbarea lor intr-un mod care va duce la implinire este o provocare si mai mare.

chitara si cafea

Whoa, nu? Si asta nu inseamna ca ai mers in directia gresita sau ai trait gresit viata, deoarece aceasta este o parte necesara a evolutiei noastre. In aceste locuri am descoperit ceea ce pretuim (si ce nu). Si acum ne oprim sa ne intrebam: Unde ma indrept? Si de ce?

Acum facem o pauza pentru a cere indicatii de la noi insine. Pentru ca atunci cand identifici aceste valori si convingeri de baza, poti sa realizezi eficient o harta care te va duce mai departe catre scopul tau mai mare si acolo sa te reconectezi la inima ta, la modul tau adevarat.

 Deci, unde te indrepti?

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x