Cum sa congelezi si sa decongelezi fiecare tip de carne

Inmagazinarea congelatorului cu carne de vita macinata, piept de pui si alte proteine ​​de gatit rapid face gatitul acasa mai usor si mai putin costisitor. Poti sa iti iei preferatele in vrac (sau cum le gasesti!) si apoi sa le portionezi si sa le inghetati acasa, mai degraba decat sa platesti in plus pentru lucrurile deja congelate. Apoi poti planifica masa in jurul tavii congelatorului sau poti fi mai bine pregatita pentru mese rapide acasa.

carne rosie
carne porc

Liniile directoare generale bune pentru congelarea carnii

Te intrebi de unde sa incepi cand vine vorba de inghetarea si dezghetarea carnii in bucataria ta? Acest ghid la indemana te va invata tot ce trebuie sa stii si te va ajuta sa iti inghetati mai bine carnea si sa o dezghetati mai eficient. Iata tot ce trebuie sa stii despre inghetarea si dezghetarea tuturor tipurilor de carne.

Exista cateva linii directoare generale pentru congelarea carnii, care sunt adevarate indiferent daca congelezi un pui intreg sau hot dog, si trebuie sa ai in vedere daca congelezi un kilogram de carne sau 20 de kilograme.

  1. Conteaza modul in care depozitezi

Daca exista un lucru de stiut cand pregatesti carne pentru congelator, este ca nu ar trebui sa congelezi carnea in tava magazinului alimentar si in folia de plastic. Dupa ce se termina perioada de valabilitate, nu va fi protejata de temperaturile dure ale congelatorului. In schimb, muta carnea intr-un depozit mai bun pe termen lung. Pentru majoritatea carnii, acestea pot fi pungi cu fermoar de tip congelator (plasticul lor mai gros ajuta la izolarea si protejarea si faciliteaza depozitarea si dezghetarea). Sau poti infasura portiuni de carne duble intr-un strat de folie de plastic urmat de un strat de folie grea de aluminiu sau hartie congelator.

  1. Pregateste-te pentru succesul congelatorului.

Asigura-te ca congelatorul functioneaza la temperatura corecta inainte de a ascunde lucrurile acolo si obisnuieste-te sa etichetezi totul cu o data si o descriere. Specialistii recomanda o perioada de valabilitate a congelatorului de aproximativ un an pentru carnea cruda (putin mai mica daca este taiata in bucati), doua luni pentru carnea preparata (hot dog, slanina, mezeluri) si doua pana la patru luni pentru carnea gatita, deci etichetarea te va ajuta sa urmaresti mai bine acest lucru.

Tot ce trebuie sa stii despre inghetarea bucatilor intregi de carne

In ciuda a ceea ce ai putea crede, congelarea puiului sau a carnii de vita nu se limiteaza la bucati sau carne macinata. Puii intregi, fripturile pot fi inghetate absolut. Dupa cum am mentionat mai sus, asigura-te ca indepartezi intregul pui sau friptura din ambalajul sau din plastic si fie il muti intr-o punga pentru congelator, fie infasoara-l bine intr-un strat dublu de folie de plastic si apoi cu un strat de folie sau hartie congelator.

Daca spatiul iti permite, ingheta bucatile mari de carne pe o foaie de copt sau un raft de congelator, cu mult spatiu in jurul sau. O circulatie buna il va ajuta sa inghete mai repede, prevenind cristalele mari de gheata si pastrandu-si gustul si textura intacte prin inghet si dezghet.

 

Tot ce trebuie sa stii despre congelarea carnii macinate

Nimic nu este mai bun pentru inghet si dezghet decat carnea de vita macinata, datorita maleabilitatii sale. Portioneaza-ti carnea macinata in trepte de jumatate si apoi inghetati-o in saci cu fermoar. Aplatizarea carnii macinate face ca aceasta sa inghete si sa se dezghete mult mai repede (mentinand gustul mai proaspat);

Poti dezgheta rapid aceste pachete de carne macinata turtita cu o baie de apa rece: Umple un castron cu apa rece si scufunda pachetul, schimband apa la fiecare 30 de minute pentru a ajuta la accelerarea procesului.

tipuri carne

Tot ce trebuie sa stii despre congelarea carnii preparate (cum ar fi bacon, hot dog si mezeluri)

Deoarece carnea preparata, cum ar fi slanina, carnatii si carnea gatita feliata, are un termen de valabilitate, asigura-te ca portionezi cu grija inainte de inghet .  In acest fel, vei putea dezgheta exact ceea ce stii ca vei putea manca dintr-o data.

In ceea ce priveste dezghetarea, atunci cand ai timp, ar trebui sa dezgheti aceste carnuri cu cel putin 12 ore in frigider. De asemenea, le poti dezgheta rapid intr-un vas cu apa rece – asigura-te ca schimbi apa la fiecare 30 de minute.

carne de gatit

Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.

Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.

Written by Cristiana

2
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x