Cum sa gatesti broccoli corect
Timp Preparare:
5 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
15 min
Despre
Ingrediente Broccoli la abur
- 1 buchet de broccoli
- Ulei de masline, unt sau maioneza (folositi ulei de masline daca gatiti vegan)
- Piper negru proaspat macinat
- Coaja sau suc de lamaie, otet balsamic, otet de orez condimentat
- Migdale prajite
- Seminte de susan prajite
Valoare nutritiva
Broccoli
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2 %
- Carbohidrati 7 %
- Calorii 3 %
Mod de preparare reteta:
Broccoli
Pregatiti coroanele si tulpinile de broccoli:
Taiati coroanele de pe tulpinile mari ale broccoli. Rupeti coroana in buchetele de marimea unei muscaturi. Clatiti bine buchetelele de broccoli.
Cojiti si aruncati pielea groasa exterioara a tulpinilor. Feliati tulpinile sau taiati-le in sferturi pe lungime.
Aduceti la fierbere apa pentru abur:
Puneti 3/4 pana la 1 inch de apa intr-o cratita cu abur si aduceti-o la fierbere. (Retineti ca, daca nu aveti un abur, puteti pune broccoli direct intr-un inch de apa clocotita).
Adaugati broccoli, gatiti la aburi 5 pana la 6 min:
Adaugati broccoli in aburitor si acoperiti; reduceti focul la mediu si lasati sa fiarba timp de 5-6 minute. Broccoli este gata atunci cand il puteti strapunge cu o furculita. De indata ce se poate strapunge, se ia de pe foc, se pune in vasul de servit.
Retineti ca legumele verzi, cum ar fi broccoli, se vor transforma din verde vibrant in verde masliniu tern la aproximativ 7 minute de gatire. Asadar, urmariti timpul si nu lasati broccoli sa se coaca prea mult!
Se asezoneaza cu toppingul preferat:
Asezonati dupa gust cu unt, ulei de masline, maioneza, coaja sau suc de lamaie, otet de orez condimentat, otet balsamic, piper negru macinat, migdale prajite sau seminte de susan.