Cum sa gatesti Quinoa

Te-ai saturat de quinoa umeda si aglomerata? Nu iti mai face griji! Gateste cea mai usoara si mai pufoasa quinoa in 20 de minute; apoi adaug-o la salate, boluri si impachetari. Se pastreaza bine in frigider, asa ca fa o portie mare si foloseste aceasta "cereala" fara gluten, bogata in proteine, toata saptamana!
Quinoa

Portii

4 portii

Calorii:

56

Vezi altele din:

Timp Preparare:

5 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

25 min

Despre

Quinoa

Ingrediente Quinoa

 

  • 1 cana de quinoa, orice soi
  • Un varf de cutit de sare (optional)

Valoare nutritiva

Quinoa

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 2 % 2 %
  • Carbohidrati 10 % 10 %
  • Calorii 6 % 6 %
Quinoa

Mod de preparare reteta:

Quinoa

Clatiti quinoa:

Intr-o strecuratoare cu ochiuri fine, clatiti quinoa sub apa rece timp de 30 de secunde. Se scurge bine.

Quinoa necoapta intr-o strecuratoare, cu apa turnata deasupra si scurgandu-se intr-un bol, pentru a arata cum se gateste quinoa perfecta.

Se fierbe quinoa:

Intr-o cratita mica, se combina quinoa scursa, 2 cani de apa si un varf de cutit de sare. Aduceti la fierbere la foc mare. Reduceti focul pentru a mentine o fierbere constanta si usoara.

Fierbeti la foc mic, neacoperit, timp de 12 pana la 16 minute, sau pana cand germenii (spiralele mici) se separa si se incolacesc in jurul semintelor, iar apa este absorbita. Cu o lingura, sapati pana la fundul oalei si verificati daca apa s-a evaporat. Daca nu, mai gatiti cateva minute.

Scoateti cratita de pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati-o la aburi timp de 5 minute.

Se serveste:

Indepartati capacul, suflati quinoa cu o furculita si transferati-o intr-un bol de servire.

Quinoa
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x