Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz

Buna vara si buna ziua sparanghel! Care este modul tau preferat de a gati sparanghelul? Mie imi plac la gratar, la cuptor, la cuptor intr-o frittata sau preparati in supa. Dar, daca sunt sincera cu tine, metoda pe care o folosesc cel mai des pentru a gati sparanghelul este sa il fierb la foc mic pe aragaz.
Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz

Portii

4 portii

Calorii:

61

Vezi altele din:

Timp Preparare:

5 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

10 min

Despre

Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz

Ingrediente Sparanghel pe aragaz

 

  • 1/2 pana la 1 kilogram de sparanghel
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 catel de usturoi, taiat in jumatate, optional
  • 1 fasie de coaja de lamaie , optional

Valoare nutritiva

Sparanghel pe aragaz

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 1% 1%
  • Carbohidrati 2 % 2 %
  • Calorii 12 % 12 %
Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz

Mod de preparare reteta:

Sparanghel pe aragaz

Pregatiti sparanghelul:

Rupeti sau taiati partea inferioara lemnoasa a sulitelor de sparanghel. Daca lucrati cu sparanghel de marime medie sau mare, daca doriti (pentru o prezentare eleganta), puteti folosi un curatator de legume pentru a curata partea exterioara a ultimului centimetru sau a celor doi centimetri de sparanghel.

Se incalzeste apa intr-o tigaie mare:

Umpleti o tigaie mare, larga, cu aproximativ 3/4 de inch de apa. Adaugati sare. Adaugati usturoiul taiat si coaja de lamaie, daca folositi. Aduceti apa la fierbere la foc mare.

Fierbeti sparanghelul:

Adaugati sparanghelul intr-un strat uniform. Daca apa nu acopera sparanghelul, acoperiti cratita. Daca folositi sparanghel subtire, gatiti doar 1 sau 2 minute. Sparanghelul mediu, 5 minute. Sparanghelul mare, 6-7 minute.

Clatiti cu apa rece:

Clatiti scurt cu apa rece pentru a opri fierberea si apoi transferati-i intr-o farfurie de servire.

Se presara cu sare si piper, suc de lamaie si ulei de masline extravirgin sau unt pentru a servi.

Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x