Curry de pui cu mango
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
60 min
Despre
Ingrediente reteta Curry de pui cu mango
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 ceapa mare, tocata
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ghimbir proaspat
- 2 linguri de pudra de curry
- 1/2 lingurita de chimen macinat
- 2 mango
- 2 linguri de otet de cidru de mere
- 1 cutie de lapte de cocos
- tacamuri de pui dezosate
- 1/3 cana de stafide aurii
- Sare si piper
- Orez fiert, pentru a servi
Valoare nutritiva
Curry de pui cu mango
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 26%
- Carbohidrati 24%
- Calorii 41%
Mod de preparare reteta:
Curry de pui cu mango
Pregatirea si prepararea
Se fierbe ceapa, ardeiul gras, usturoiul, ghimbirul, condimentele:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras si gatiti, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugati usturoiul si ghimbirul si gatiti inca un minut.
Adaugati pudra de curry si chimenul, gatiti pentru inca cateva minute. Condimentele vor absorbi o parte din ulei, asa ca, daca ceva incepe sa se lipeasca prea mult de fundul tigaii, mai adaugati putin ulei in tigaie.
Adaugati otetul, laptele de cocos si unul dintre cele doua mango:
Adaugati in tigaie otetul, laptele de nuca de cocos si unul dintre cele doua mango taiate. Mariti focul si aduceti la fierbere, apoi reduceti focul pentru a mentine o fierbere scazuta timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Sosul se face piure:
Indepartati tigaia de pe foc. Puneti sosul intr-un blender. Se paseaza sosul, pulsand pana la omogenizare. Reintoarceti sosul in cratita.
Adaugati bucatile de pui si stafidele:
Adaugati puiul si stafidele (daca le folositi) in tigaie si readuceti la foc mic. Acoperiti tigaia si lasati sa se gateasca timp de 8-10 minute. Puiul ar trebui sa fie abia fiert pana la fierbere. Folositi un cutit pentru a taia cea mai mare bucata pentru a verifica.
Adaugati restul de mango tocat, apoi adaugati smantana, daca o folositi. Gatiti la o temperatura foarte scazuta pentru inca un minut sau doua, fara a acoperi. Nu lasati sa dea in clocot, altfel crema se poate inchega.
Reglati condimentele:
Daca este un pic prea dulce, adaugati putin mai mult otet. Daca nu este suficient de dulce, puteti adauga un strop de zahar. Adaugati sare si piper dupa gust.
Se serveste peste orez si se orneaza cu coriandru, daca se doreste.
Pofta buna! 🙂