Daca vrei sa iei ceva din pandemie

Este evident ca vietile noastre s-au rasturnat cu capul in jos in 2020. Ne aflam intr-o pandemie globala, lucru pe care multi dintre noi nu si l-am imaginat ca l-am fi spus in viata noastra. Ne confruntam cu adversitati, nu numai ca natiuni individuale, ci in intreaga lume.

Unii au jelit pentru pierderea celor dragi, iar unii jelesc pentru pierderea a ceea ce a fost viata inainte – un sentiment de normalitate. Adevarul este ca viata s-a schimbat drastic in doar cateva luni scurte.

In mijlocul acestei schimbari masive si haos, ce putem invata? Ce putem lua din toate acestea? Poate parea dificil sa vedem lumina in timp ce suntem inca printre intuneric, dar 2020 nu poate fi doar un an de negativitate interminabila.

Poate ca ceea ce traim este o schimbare masiva. Poate ca nu am vazut anul acesta ca fiind ceva mai putin decat placut, dar cred ca exista intotdeauna o oportunitate de crestere. Cred ca vremurile care se simt cele mai grele ne prezinta deseori cele mai importante lectii.

cristiana blog notite

Asadar, daca vrei sa iei ceva din 2020, este sa inveti sa iti acorzi timp

Am vazut din prima mana cat de repede se pot schimba vietile noastre si acel timp va continua sa bifeze, in ciuda naturii mereu schimbatoare a lumii. Deci, trebuie sa alegem cu intelepciune cu cine ne petrecem timpul si cum ne petrecem fiecare 24 de ore. Pentru ca nu poti stoca timp si sa il salvezi pentru mai tarziu. Odata ce a disparut, a disparut.

Trebuie sa fim recunoscatori pentru fiecare zi in care suntem capabili sa ne trezim, sa tragem o gura de aer si sa ne luam timpul pe aceasta planeta ca atare.

Daca iei ceva din 2020, este sa iti amintesti ca suntem mai puternici impreuna. In timp ce anul acesta a pus un nou sens asupra comunitatii, am invatat ca nu trebuie sa ne confruntam toate bataliile singuri. Este in regula sa te sprijini unul pe celalalt. Este in regula sa ceri ajutor. Nu te face mai slab, ci in multe privinte, mai puternic. Devenim mai plini de compasiune si traim cu o iubire suplimentara in inimile noastre cand ne sprijinim unii pe altii.

La sfarsitul zilei, suntem cu totii doar oameni care fac tot posibilul pentru a trece mai departe. Iar partea frumoasa este ca, luand impreuna, putem intreprinde atat de mult.

 

carti si raffaelo
rafaello

Daca vrei sa ramai cu ceva din 2020, sper sa te concentrezi pe ceea ce te face cu adevarat fericit(a) in viata. Fara confortul normelor noastre de zi cu zi care ne umpleau viata inainte, ne obliga sa reflectam la ceea ce conteaza cu adevarat. Fie ca este vorba de cariera ta, de relatiile tale, de mediul tau sau de modul in care iti tratezi corpul si mintea, trebuie sa petreci mai mult din viata facand ceea ce iti aduce bucurie. Gandeste-te la tine, ce ma va ajuta sa creez o viata implinita? In 10 ani, ce fel de viata si ce fel de persoana vreau sa fiu? Ce ma face sa fiu entuziasmat(a) si sa ma simt implinit(a)? Concentreaza-te pe asta.

Daca vrei sa iei ceva din 2020, sper sa recunosti cat de puternic(a) esti. Din punct de vedere mental, multi dintre noi nu s-au confruntat niciodata cu atatea schimbari necunoscute. Distantare sociala. Contact uman limitat. Grijile medicale. Indiferent de cat de puternici eram inainte de acest an, anul acesta demonstreaza cat de mult suntem capabili.

Pentru ca suntem capabili de atat de multe. Nu inseamna ca nu ai simtit singuratatea, tristetea, anxietatea, durerea de inima si orice altceva din ce acest an ti-a pus pe farfurie. Dar inseamna ca, in ciuda greutatilor, vei iesi mai puternic(a). Indiferent ce viata iti da, oricare ce ar apare in drumul tau inainte si oricat de dureros ar parea, vei gasi curajul sa continui si sa infrunti in fiecare zi.

 

carti cafea si rafaello

Viata e nedreapta. Viata este imprevizibila, dar este, de asemenea, incontestabil magica. Desi suntem umbriti cu ceea ce pare un nor de ploaie nesfarsit, nu inseamna ca va dura pentru totdeauna.

Nu inseamna ca trebuie sa traim restul anului sau restul zilelor noastre, complet zdrobiti de ceea ce a prezentat trecutul.

2020 nu a fost in mod traditional grozav, dar in cele din urma este ceea ce faci din el si modul in care te hotarasti sa te prezinti, pentru tine si pentru ceilalti in fiecare zi.

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x