optimism

De ce exista durerea?

„Trebuie sa intelegeti intreaga viata, nu doar o mica parte din ea. De aceea trebuie sa citesti, de aceea trebuie sa te uiti la cer, de aceea trebuie sa canti, sa dansezi, sa scrii poezii, sa suferi si sa intelegi, pentru tot ceea ce este viata. ” – Krishnamurti

 

Sunt sigura ca veti fi de acord cu mine ca natura a creat totul, voi, eu, plantele, florile, animalele, pasarile si orice altceva din univers cu un scop.

In acest caz, chiar si durerea si suferintele exista dintr-un motiv. Important este ca, in momentul suferintei, nu reusim sa intelegem sau, mai degraba, pierdem puterea de a analiza cauza principala a mizeriei. Atentia noastra deplina este sa ne eliberam de situatia dureroasa.

In ultimii cativa ani, mi-am petrecut timpul liber meditand asupra importantei posibile a naturii creand dureri si suferinte pentru fiintele vii.

  • Ar fi trebuit sa fie pedepsele faptelor noastre gresite?
  • Au fost concepute pentru a ne speria de posibilele consecinte ale faptelor noastre?
  • Au fost facute pentru a ne ajuta sa realizam contrastul dintre vremurile fericite si cele rele (la fel cum noaptea ne ajuta sa apreciem importanta zilei)?
  • Sau, au fost create pentru a ne oferi un indiciu, un indiciu pentru a intra in taramul gandirii profunde si a vedea realitatea nevazuta a tot ceea ce se intampla in jurul nostru?
  • Sau, durerea a fost creata ca o verificare a realitatii prietenilor, familiei, rudelor si chiar a noastre uneori.

Desi toate aceste posibilitati par sa fie adevarate in perspectiva din cand in cand, oferind lucrurilor o gandire mai profunda; Am venit cu inca o revelatie.

 

Durerea si suferintele vin pe calea noastra nu pentru ca puterea suprema a vrut sa suferim sau sa fim pedepsiti, ci ca un obstacol care sa ne indice directia la care nu am fost atenti, in ciuda indicilor in care ne lipsea un punct important.

Uneori suntem atat de captivati in viata noastra, incat nu reusim sa luam nota de unele dintre semnele de avertizare, viata ne trimite calea. Atunci, natura decide sa ne ciupeasca cu putere sau ne calca pe picioare pentru a ne atrage atentia.

Durerea este printre cei mai puternici stimuli / emotii cunoscute de fiintele vii. Intensitatea si impactul nu sunt doar durabile, ci cauta si un raspuns instantaneu de la subiectul in cauza.

Am ajuns sa simt ca natura a mai avut o intentie in spatele crearii acestei emotii ~ o modalitate de a ne ajuta sa ne dam seama de fortele noastre ascunse / neexplorate. Ceva, am experimentat personal din cand in cand.

In faza actuala a vietii mele, aceasta realizare mi-a venit ca o revelatie uimitoare care ma ajuta sa infrunt viata altfel decat eram, spun acum un an. Fizic (nu doar durerea experimentata de corp), emotional, spiritual, financiar si orice alt aspect. Durerea si pierderile exista intr-o mare varietate de forme si magnitudine. Dar, o mai buna intelegere o face suportabila si cu o crestere  a sperantei mai mare  pentru ziua de maine.

Care este parerea ta?

 

optimism
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x