Dovlecei la cuptor cu usturoi

Reteta usoara de dovlecei copti la cuptor! Cum se gatesc dovleceii prin taiere pe lungime, se prajesc la cuptor cu ulei de masline, usturoi, piper negru si Herbes de Provence.
Dovlecei la cuptor cu usturoi

Portii

4 portii

Calorii:

50

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

15 min

Timp total

25 min

Despre

Dovlecei la cuptor cu usturoi

Ingrediente Dovlecei la cuptor cu usturoi

 

  • 1 kilogram de dovlecei, fiecare taiat in jumatate pe mijloc, apoi fiecare jumatate taiata in patru pe lungime
  • 1 lingurita de catei de usturoi proaspat tocati marunt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • Sare kosher
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de Herbes de Provence sau cimbru uscat, sau 1 lingurita de cimbru proaspat tocat

Valoare nutritiva

Dovlecei la cuptor cu usturoi

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 1 % 1 %
  • Carbohidrati 4% 4%
  • Calorii 4 % 4 %
Dovlecei la cuptor cu usturoi

Mod de preparare reteta:

Dovlecei la cuptor cu usturoi

Preincalziti cuptorul:

Preincalziti cuptorul la 450°F. Asigurati-va ca exista un gratar in treimea superioara a cuptorului.

Pregatiti dovleceii:

Asezati dovleceii si usturoiul intr-un bol si amestecati cu ulei de masline.

Raspanditi dovleceii pe o tava acoperita cu folie de aluminiu sau silicon, cu partea cu pielea in jos. Se presara cu sare (1/4 pana la 1/2 lingurita).

Se amesteca dovleceii cu usturoiul si uleiul de masline intr-un bol

Aranjati dovleceii pe o foaie de copt, cu partea cu pielea in jos

Prajiti dovleceii la cuptor:

Prajiti dovleceii la 450°F timp de 8-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. (Incepeti sa verificati la aproximativ 7 minute si continuati sa verificati la fiecare cateva minute).

Prajiti dovleceii pana cand varfurile incep sa se rumeneasca

Se amesteca cu ierburi, sare, piper:

Odata ce dovlecelul a inceput sa se rumeneasca la margini, scoateti-l din cuptor si puneti dovlecelul intr-un bol. Se amesteca usor cu ierburile si se adauga sare si piper dupa gust.

Dovlecei la cuptor cu usturoi
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x