Dovlecei la cuptor cu usturoi
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
15 min
Timp total
25 min
Despre
Ingrediente Dovlecei la cuptor cu usturoi
- 1 kilogram de dovlecei, fiecare taiat in jumatate pe mijloc, apoi fiecare jumatate taiata in patru pe lungime
- 1 lingurita de catei de usturoi proaspat tocati marunt
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- Sare kosher
- Piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita de Herbes de Provence sau cimbru uscat, sau 1 lingurita de cimbru proaspat tocat
Valoare nutritiva
Dovlecei la cuptor cu usturoi
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1 %
- Carbohidrati 4%
- Calorii 4 %
Mod de preparare reteta:
Dovlecei la cuptor cu usturoi
Preincalziti cuptorul:
Preincalziti cuptorul la 450°F. Asigurati-va ca exista un gratar in treimea superioara a cuptorului.
Pregatiti dovleceii:
Asezati dovleceii si usturoiul intr-un bol si amestecati cu ulei de masline.
Raspanditi dovleceii pe o tava acoperita cu folie de aluminiu sau silicon, cu partea cu pielea in jos. Se presara cu sare (1/4 pana la 1/2 lingurita).
Se amesteca dovleceii cu usturoiul si uleiul de masline intr-un bol
Aranjati dovleceii pe o foaie de copt, cu partea cu pielea in jos
Prajiti dovleceii la cuptor:
Prajiti dovleceii la 450°F timp de 8-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca. (Incepeti sa verificati la aproximativ 7 minute si continuati sa verificati la fiecare cateva minute).
Prajiti dovleceii pana cand varfurile incep sa se rumeneasca
Se amesteca cu ierburi, sare, piper:
Odata ce dovlecelul a inceput sa se rumeneasca la margini, scoateti-l din cuptor si puneti dovlecelul intr-un bol. Se amesteca usor cu ierburile si se adauga sare si piper dupa gust.