Dulciuri de Craciun cu Blat Sarat
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
15 min
Timp total
25 min
Despre
Ingrediente Dulciuri de Craciun cu Blat Sarat
- 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
- 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
- 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
- 1/4 lingurita sare kosher
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata
- 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
- 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
- 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
- 1/4 lingurita sare kosher
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata
Valoare nutritiva
Dulciuri de Craciun cu Blat Sarat
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1 %
- Carbohidrati 14 %
- Calorii 9 %
Mod de preparare reteta:
Dulciuri de Craciun cu Blat Sarat
Preincalziti cuptorul la 200°C:
Aseazati o tava pentru rulare de jeleuri de 10×15 inch cu folie de aluminiu antiaderenta (preferata) sau folie de aluminiu obisnuita, asigurandu-va ca folia acopera complet partea de jos si partile laterale ale tavii. Daca folositi folie obisnuita, stropiti usor cu spray de copt. Asazati biscuitii cu sare intr-un singur strat pe partea de jos.
Faceti sosul de caramel:
Puneti zaharul brun, untul si sarea intr-un vas de dimensiuni medii. Gatiti la foc mediu, amestecand frecvent, pana cand untul se topeste. Continuati sa gatiti, amestecand des, timp de inca 3 pana la 5 minute, pana cand amestecul incepe sa fiarba si culoarea si zaharul se topesc si se emulsioneaza cu untul intr-un sos neted. Nu permiteti amestecului sa fiarba mai mult de 30 de secunde. Se scoate de pe foc si se adauga extractul de vanilie.
SFAT SIMPLU!
Daca va este teama ca caramelul dvs va iesi granulos, foloseste o pensula de patiserie uda pentru a spala peretii vasului in timp ce caramelul fierbe. Acest lucru va ajuta sa va asigurati ca tot zaharul se topeste uniform. Tineti minte ca un caramel de zahar brun are o textura diferita fata de caramelul traditional, cu o textura mai nisipoasa si mai moale.
Turnati amestecul de zahar brun fierbinte peste biscuitii sarati:
Intindeti uniform biscuitii.
Mutati tava in cuptor:
Coace-ti timp de 5 minute. Caramelul va fi fierbinte si bule in intreaga tava.
Topirea ciocolatei:
Puneti ciocolata intr-un bol rezistent la cuptor cu microunde. Gatiti-o in cuptorul cu microunde in intervale de 30 de secunde la putere maxima, amestecand de fiecare data, pana cand ciocolata s-a topit complet (aproximativ 1 1/2 minute in total).
Turnati ciocolata peste biscuitii copti:
Odata ce biscuitii sunt gata de copt, scoateti-i din cuptor si permiteti-le sa se raceasca timp de 1 minut exact, pana cand caramelul nu mai fierbe si biscuitii se aseaza la locul lor. Apoi turnati ciocolata topita peste biscuiti. Folositi o spatula pentru a intinde uniform ciocolata deasupra.
Raciti biscuitii peste noapte:
Lasati biscuitii sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mutati-i la frigider si raciti-i peste noapte.
Rupeti biscuitii:
Biscuitii vor forma un singur strat odata raciti. Scoate-i din tava si desprinde usor folia, avand grija sa nu o rupi. (Daca orice bucata de folie se rupe si ramane blocata in caramel, desprinde acele bucati si aruncati-le.) Taiati biscuiti in bucati de dimensiuni potrivite cu un cutit de bucatarie (puteti folosi si mainile, dar eu gasesc mai usor cu un cutit).
Depozitati-i intr-un recipient ermetic in frigider timp de aproximativ o saptamana sau in congelator intre straturi de hartie de copt timp de pana la 2 luni.
Va place aceasta reteta? Lasati-mi o evaluare si un comentariu!