Friptura de porc la cuptor

Fripturile de porc la cuptor, rapide si versatile, sunt o cina de familie incredibil de rapida si delicioasa, pe care toata lumea o va adora!
Friptura de porc

Portii

8 portii

Calorii:

389

Timp Preparare:

15 min 

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

55 min

Despre

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente reteta Friptura de porc la cuptor

  • pulpa de porc sau spata de porc

  • sare

  • piper negru

  • sos de soia

  • patrunjel uscat

  • ulei de masline

  • miere

  • oregano

  • seminte de fenicul

  • usturoi

  • boia dulce

Valoare nutritiva

Friptura de porc la cuptor

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 16% 16%
  • Carbohidrati 4% 4%
  • Calorii 16% 16%
Friptura de porc la cuptor

DE CE VETI ADORA ACEASTA RETETA

  • Este rapida si usor de facut, necesita doar cateva ingrediente si pasi simpli de urmat. Aceasta este o reteta care ofera aroma, dar fara agitatie. rezultatul este o masa de familie delicioasa si sanatoasa de care toata lumea se va bucura.
  • Stim cu totii cat de pretentiosi pot fi copiii, dar aceasta reteta nu a fost niciodata refuzata in casa noastra cand am servit-o.
  • Este o reteta prietenoasa cu bugetul! Pulpa de porc sau spata este o bucata de carne ieftina si, gasindu-ti o friptura cu niste costuri decente nu vei cheltui aproape nimic pentru acest fel de mancare.
  • Tehnica de gatit este sigura, asa ca nu va trebui sa va faceti griji cu privire la supragatirea sau uscarea carnii de porc.
  • Marinada este delicioasa si completeaza perfect carnea de porc, si si mai important, poate fi facuta inainte.

Desi aceasta reteta este pentru friptura de porc, este perfecta si cu cotlete de porc si muschi.

Mod de preparare reteta:

Friptura de porc la cuptor

Pregatirea si prepararea 

Preincalziti cuptorul la 200C.

Preparati marinada: se amesteca sosul de soia  impreuna cu patrunjelul uscat, uleiul de masline , miere , oregano, semintele de fenicul, usturoiul, boiaua si  cu un praf de sare si unul de piper, intr-un  bol incapator si se omogenizeaza bine.  

Marinati friptura: puneti bucatile de porc intr-un bol incapator, apoi turnati marinata peste si amestecati pentru a se combina. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati  carnea sa se odihneasca timp de cel putin 30 de minute pentru ca aromele sa intre in carne.

Transferati carnea de porc marinata intr-o tava de copt si aranjati-le intr-un singur strat. Turnati sucul de marinata ramas peste carne (nu va faceti griji, este complet sigur)

Coaceti friptura de porc la 200C timp de 35  pana la 45 de minute sau pana cand se inmoaie si este bine facuta. temperatura interna a carnii de porc ar trebui sa fie de 63C.

Scoateti carnea de porc din cuptor, transferati-o pe o farfurie si acoperiti-o cu folie de aluminiu timp de 5 minute sa se odihneasca inainte de servire.

Garniturile care merg bine cu friptura de porc sunt salata de varza sau orice salata proaspata, cartofii si legumele la abur sau la gratar. 

Pofta buna si sper sa incercati aceasta reteta! 

reteta Friptura de porc la cuptor
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x