Friptura de porc la tigaie
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
35 min
Timp total
45 min
Despre
Ingrediente reteta Friptura de porc la tigaie
- 350 g carne de porc
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura untura de casa
- 100 ml vin alb sau apa
- sare, piper, boia de ardei
- 1 lingura sos de soia
Optional:
- ciuperci urechi de lemn
- ceapa verde
Valoare nutritiva
Friptura de porc la tigaie
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 33%
- Carbohidrati 0%
- Calorii 14%
Mod de preparare reteta:
Friptura de porc la tigaie
Pregatirea si prepararea
Pentru aceasta reteta nu avem nevoie decat de o tigaie si multa pofta de o carne de porc suculenta si aromata :). La aceasta reteta se poate folosi orice tip de carne de porc : ceafa, cotlet, muschiulet, pulpa sau efectiv bucati de carne de porc de masa – cum se gasesc in supermarketuri.
Carnea de porc se spala bine si taie in bucati mai mari .
Se incinge bine untura intr-o tigaie si se pun bucatile de carne la prajit.Daca nu va place untura sau nu aveti la dispozitie se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau de rapita. Se lasa bucatile de carne sa se prajeasca la foc mare timp de 5 minute pe o parte, pentru a le sigila .Apoi se intorc si se lasa iar 5 minute pe cealalta parte. Carnea de porc trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.
Cand carnea s-a rumenit, se da focul mic. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, boiaua de ardei, sosul de soia si vinul alb sau apa la alegere.
Se pune capacul si se lasa carnea la innabusit. Acest proces dureaza in jur de 30 de minute, pana cand carnea de porc va fi moale si suculenta.
Din cand in cand, putem ridica capacul pentru a verifica daca mai este lichid in tigaie. Daca acesta a scazut, mai ccompletati cu putina apa calda. Acoperiti iar cu capacul si mai lasati la inabusit pana se inmoaie carnea.
Daca optati sa puneti si ciuperci – eu in general folosesc ciuperci de lemn care se gasesc in magazinele chinezesti alimentare – atunci in ultimele 10 minute de innabusire se adauga si ciupercile.
Cand carnea de porc s-a inmuiat suficient si a devenit frageda, focul se poate stinge. Se mai poate adauga peste friptura ceapa verde tocata marunt si diferite verdeturi dupa preferinte: patrunjel , marar, cimbru, rozmarin.
Se poate servi cu orice fel de garnitura preferati . Alaturi de o salata de legume proaspete sau cu mamaliga si muraturi.
Pofta buna!