Friptura de porc la tigaie

Esti in cautarea unei bucati de porc perfect prajita in tigaie, care este inca usor roz in centru? Sau urasti carnea de porc pentru ca este intotdeauna prea fiarta si uscata?Atunci esti in locul potrivit pentru a descoperi reteta ideala.
friptura de porc la tigaie

Portii

4 portii

Calorii:

439

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

45 min

Despre

friptura porc la tigaie

Ingrediente reteta Friptura de porc la tigaie

  • 350 g carne de porc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura untura de casa
  • 100 ml vin alb sau apa
  • sare, piper, boia de ardei
  • 1 lingura sos de soia

Optional: 

  • ciuperci urechi de lemn 
  • ceapa verde 

Valoare nutritiva

Friptura de porc la tigaie

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 33% 33%
  • Carbohidrati 0% 0%
  • Calorii 14% 14%
friptura porc la tigaie

Mod de preparare reteta:

Friptura de porc la tigaie

Pregatirea si prepararea 

Pentru aceasta reteta nu avem nevoie  decat  de o tigaie si  multa pofta de o carne de porc suculenta si aromata :). La aceasta reteta  se poate folosi orice tip de carne de porc :  ceafa, cotlet,  muschiulet,  pulpa sau  efectiv  bucati  de  carne  de porc de masa – cum se gasesc in supermarketuri.

 Carnea de porc se spala bine  si  taie in bucati  mai  mari .

Se incinge bine untura intr-o tigaie si se pun bucatile de carne la prajit.Daca nu va place untura sau nu aveti  la dispozitie se poate  folosi si  ulei de floarea soarelui  sau de rapita.  Se lasa bucatile de carne sa se prajeasca la foc mare timp de 5 minute pe o parte, pentru a le sigila .Apoi se intorc si se lasa  iar 5 minute pe cealalta parte.  Carnea de porc trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.

Cand carnea s-a rumenit, se  da focul mic. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, boiaua de ardei, sosul de soia si vinul alb sau  apa la alegere.

Se pune capacul si se lasa carnea la innabusit. Acest proces dureaza in jur de 30 de minute, pana cand carnea de porc va fi moale si suculenta.

Din cand in cand, putem ridica capacul pentru a verifica daca mai este lichid in  tigaie. Daca acesta a scazut, mai ccompletati cu putina apa calda. Acoperiti iar cu  capacul si mai lasati la inabusit pana se inmoaie carnea.

Daca optati  sa puneti si ciuperci  –  eu in general folosesc ciuperci de lemn care se gasesc in magazinele  chinezesti  alimentare – atunci in ultimele 10 minute de  innabusire se  adauga si  ciupercile.

Cand carnea de porc s-a inmuiat suficient si a devenit frageda, focul se poate stinge. Se mai poate adauga peste friptura ceapa verde  tocata marunt si diferite verdeturi dupa preferinte:  patrunjel  , marar, cimbru, rozmarin.

Se poate servi cu orice fel de garnitura preferati . Alaturi de o salata de legume proaspete sau cu mamaliga si muraturi.

Pofta buna!

porc la tigaie
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x