Fursecuri cu Zahar de Craciun

Un favorit de familie incercat si adevarat, aceasta este prajitura pe care Mos Craciun o vrea pe farfurie! Ce culori sa folositi pentru glazura de zahar pudra? Cate tipuri de Jimmies si stropi? Oh! Poate, „red hots” si perle de zahar! Indiferent daca va considerati artistic sau creativ, una dintre lucrurile minunate la prepararea cookie-urilor de zahar este ca puteti alege forme pentru decupare si decorari. Posibilitatile sunt nelimitate, iar cookie-urile sunt sigura ca o sa fie vedete pe orice tava de desert de sarbatori.
Fursecuri cu Zahar de Craciun

Portii

35 bucati

Calorii

107

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

20 min

Despre

Fursecuri cu Zahar de Craciun

Ingrediente Fursecuri cu Zahar de Craciun

 

  • 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
  • 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
  • 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata
  • 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
  • 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
  • 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata

Valoare nutritiva

Fursecuri cu Zahar de Craciun

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 1 % 1 %
  • Carbohidrati 16 % 16 %
  • Calorii 5 % 5 %
Fursecuri cu Zahar de Craciun

Mod de preparare reteta:

Fursecuri cu Zahar de Craciun

Faceti aluatul pentru cookie-uri:

Intr-un bol mediu, amestecati faina, praful de copt si sarea.

Cu ajutorul unui mixer sau cu un mixer de mana, bateti untul la temperatura camerei si zaharul pana devine cremos. Amestecati oul si vanilia, urmate de smantana. Cu mixerul la viteza mica, amestecati mixtura de faina pana cand nu mai raman dungi uscate de faina.

Intindeti si raciti:

Impartiti aluatul in doua. Intindeti fiecare jumatate intre doua foi de hartie pergament. (Pergamentul face acest aluat lipicios mai usor de intins, iar foile subtiri inseamna ca se racesc mai repede in frigider.)

Transferati foile de aluat pentru cookie-uri, inca sandwich intre pergament, in frigider. (Asezati-le pe tavi de copt daca este nevoie, astfel incat sa puteti echilibra foile pe partea de sus a altor obiecte din frigider.)

Raciti cel putin o ora sau pana a doua zi.

Incalziti cuptorul la 200°C

Decupati formele de cookie-uri:

Desprindeti stratul superior de pergament de pe una dintre foile de aluat pentru cookie-uri. Utilizati forme de decupare pentru a taia formele de cookie-uri. Daca aluatul devine prea moale, raciti-l in frigider timp de 5-10 minute inainte de a continua.

Coaceti:

Transferati cookie-urile pe o tava pentru cookie-uri acoperita cu pergament sau silpat. Coaceti 5-8 minute la 200°F.

Scoateti cookie-urile din cuptor imediat ce le vedeti schimbandu-si culoarea la baza cookie-ului.

Lasati-le sa se raceasca complet. Repetati cu loturile ramase de cookie-uri. Puteti, de asemenea, aduna resturile, le puteti intinde din nou si puteti taia mai multe cookie-uri.

Cookie-uri de Craciun taiate in forme si asezate pe o tava pentru copt acoperita cu pergament.

Faceti glazura:

Intr-un mixer sau cu un mixer de mana, bateti impreuna Crisco sau untul, zaharul pudra, laptele si extractul de vanilie pana devine cremos.

Daca glazura este prea groasa pentru a se intinde uniform, adaugati cantitati mici de lapte si amestecati bine pana cand glazura are consistenta dorita.

Separati-o in boluri diferite, adaugati colorant alimentar pentru a obtine diverse culori.

Boluri individuale de glazura pentru cookie-uri de Craciun, de culoare rosie, verde si alba.

Decorati:

Intindeti glazura pe cookie-uri cu un cutit sau o spatula offset. Utilizati pungi de decorare pentru a adauga accente decorative, daca doriti.

Daca doriti ca decorurile cu stropi sa se lipeasca direct pe cookie, pensati cookie-ul cu sirop Karo clar si apoi presarati.

Fursecuri cu Zahar de Craciun
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x