Mancare de cartofi cu carne de porc

Esti in cautarea unor idei usoare pentru cina sau pranz? Tocanita de porc si cartofi este un preparat bun pe care il recomand. Este usor de facut si poate fi mancat cu diferite garnituri, cum ar fi mamaliga, orez salbatic sau chiar biscuiti nesarati.
tocanita de cartofi cu porc

Portii

6 portii

Calorii:

482

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

35 min

Timp total

55 min

Despre

tocanita de cartofi cu carne de porc

Ingrediente reteta Mancarica de cartofi cu carne de porc

  • 1 kilogram de carne slaba de porc
  • 1 ceapa mare tocata
  • 1 kilogram de cartofi curatati si taiati in bucati
  • 1 cana de rosii taiate la conserva
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingura boia
  • patrunjel tocat
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 1 ardei gras rosu tocat

Valoare nutritiva

Mancarica de cartofi cu porc

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 16% 16%
  • Carbohidrati 9% 9%
  • Calorii 5% 5%
mancare de cartofi cu carne de porc

Mod de preparare reteta:

Mancarica de cartofi cu carne de porc

 Pregatirea si prepararea 

Intr-o tigaie/oala mare se incalzeste uleiul la foc mediu. Cand uleiul este suficient de fierbinte, adaugati ceapa tocata si gatiti pana cand ceapa este translucida, nu o ardeti. De asemenea puteti adauga si un praf de sare peste ceapa pentru a evita arderea ei .

Taiati carnea de porc in cuburi. Adaugati carnea de porc si usturoiul la ceapa. Pentru aceasta mancarica am folosit cartofi galbeni minunati, pe care tocmai i-am curatat foarte bine de coaja, totusi, puteti folosi orice tip de cartofi doriti si care va plac ( insa tineti cont ca in functie de tipul cartofului , fierberea lui dureaza mai mult sau mai putin) . Adaugati cartofii si ardeiul rosu in tigaie.

In acest moment vrem doar sa gatim carnea pana cand este gata, dar nu vrem sa ardem cartofii, deci aproximativ 10 minute.

Adaugati rosiile, boia de ardei, chimen, sare si piper si apa in oala si amestecati. Odata ce fierbe, reduceti focul si acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba aproximativ 30 pana la 45 de minute sau pana cand cartofii sunt gatiti.

Se orneaza cu patrunjel tocat si smantana daca va place.

Pofta buna! 🙂

reteta mancare de cartofi cu carne de porc
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x