dimineata perfecta

O dimineata perfecta

Sunt o mare credincioasa in puterea rutinei de dimineata. Cred ca daca poti sa iti faci buna dimineata, e mult mai probabil sa ramai in controlul zilei tale ,intrega zi.

Dar, de asemenea, cred ca motivul pentru care atat de multi dintre noi nu reusim sa ne tinem de ea, in ciuda celor mai bune intentii, este ca prea des incercam sa folosim ideile altor persoane despre ceea ce ar trebui sa includa un ritual de dimineata perfect.

Toate acele sfaturi despre „10 minute de meditatie urmate de o plimbare pe iarba si jurnalizare” suna grozav, dar nu functioneaza pentru toata lumea.

Si rutina de dimineata isi face magia doar atunci cand este personalizata si unica pentru proprietarul sau.

Iata deci 6 elemente fundamentale care te vor ajuta sa construiesti o rutina matinala puternica, dar si cu adevarat unica, de care te vei bucura de fapt.

FUNCTIONEAZA PENTRU TINE SI VIATA TA

Scopul ritualului de dimineata nu este sa iti preia viata; trebuie sa fie ceva care functioneaza pentru tine si viata ta. Nu are sens sa creezi o rutina de dimineata prea ambitioasa de o ora, daca tot ce ai sunt 15 minute inainte ca, copiii si cainele sa inceapa sa planga pentru atentia ta.

Ultimul lucru pe care il doresti este sa incepi dimineata simtindu-te frustrat ca nu te poti tine de planul tale. Calitatea si consecventa sunt mai importante decat timpul pe care il dedici rutinei de dimineata.

FA ACEL CEVA , DACA TI-L DORESTI

Creaza un ritual de dimineata care te incanta si care este in propriile conditii. Indiferent de ceea ce iti spun altii, nu trebuie sa includa meditatia sau jurnalizarea sau citirea unui capitol din biografia Dalai Lama inainte de micul dejun. Sigur, acele lucruri pot fi o modalitate excelenta de a incepe o zi, dar dansand la melodiile Abba sau urmarind 15 minute de curs de tricotat online,poate sa insemne mult mai mult. Incearca lucruri diferite si vezi ce functioneaza pentru tine.

OFERA-TI ENERGIE

Gandeste-te la rutina ta ca la ceva care iti va umple ziua si te va incarca pozitiv. Pentru mine inseamna sa citesc ceva funny si sa ma joc cu cainele meu. Dar poate fi un mic dejun delicios, o plimbare plina de viata, imbratisari cu cei dragi, ascultarea muzicii preferate … orice te poti gandi care intotdeauna iti aduce un zambet si te face sa te simti pe deplin multumit de viata.

ESTE IN TIMPUL PERSONAL

Rutina ta trebuie sa functioneze pentru tine si viata ta, dar ar trebui sa te invaluie si sa te provoace putin. Ar trebui sa te faca sa cresti. Pentru mine, sa ma trezesc cu o ora mai devreme pentru a merge la animalutzele mele si sa nu ma uit la telefonul meu pana dupa micul dejun este o provocare (imi place sa dorm si sunt usor dependent de Facebook si Instagram), dar imi da si sentimentul de satisfactie si castig personal ceva care ma pregateste pentru o zi.

 

dimineata

DECIDE CINE VREI SA FII

Fa  ceva care sa iti aminteasca de tipul de persoana care doresti sa devii ,sau care esti. De exemplu,cand spun „Voi petrece 20 de minute practicand editarea fotografiilor inainte de micul dejun” o fac , indiferent de situatie.

INCLUDE ACEL CEVA UNDE VREI SA PERFORMEZI

Pune-ti toata energia catre ceva in care doresti cu adevarat sa progresezi si ramai la el timp de cel putin 30 de zile. 20 de minute pe zi – adica 10 ore pe luna. Ore pe care le poti folosi pentru a te concentra asupra a ceva care ti-ar putea schimba viata.

Este randul tau! Spune-mi sfaturile si trucurile tale pentru a construi cea mai buna rutina de dimineata. Ce functioneaza pentru tine si ce nu?

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x