Orez spaniol

Orezul spaniol al bunicii mele (aka orez mexican) este un acompaniament obligatoriu pentru orice fel de mancare mexicana pe care o servim la noi acasa, fie ca este cu enchiladas sau tostadas, fie cu friptura si fasole neagra.
orez

Portii

4 portii

Calorii:

171

Vezi altele din:

Timp Preparare:

5 min

 Timp Gatire:

30 min

Timp total

35 min

Despre

Orez spaniol

Ingrediente reteta Orez spaniol

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin (se poate folosi pana la 1/4 cana)
  • 1 ceapa, taiata marunt (aproximativ 1 cana)
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt (aproximativ 1 lingurita)
  • 2 cani de orez alb cu bob mediu sau lung
  • 3 cani de bulion de pui (sau de legume pentru varianta vegetariana)
  • 1 lingura mare de pasta de rosii sau 1 cana de rosii proaspete sau gatite taiate cubulete, strecurate
  • Un varf de cutit de oregano uscat
  • 1 lingurita de sare

Valoare nutritiva

Orez spaniol

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5 % 5 %
  • Carbohidrati 24 % 24 %
  • Calorii 17 % 17 %
Orez spaniol

Mod de preparare reteta:

Orez spaniol

Se rumeneste orezul:

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu/inalt. Adaugati orezul si amestecati-l astfel incat orezul sa fie usor acoperit de ulei. Se gateste la foc mediu-mare, amestecand des, pana cand o mare parte din orez s-a rumenit.

Adaugati ceapa, usturoiul:

Adaugati ceapa si gatiti, amestecand frecvent inca 3 minute, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie. Adaugati usturoiul si gatiti pana cand ceapa este translucida si s-a inmuiat, inca aproximativ un minut.

Combinati bulionul, rosiile, oregano, sarea si orezul si ceapa rumenite:

Pentru a economisi timp, puteti aduce bulionul la fierbere intr-o cratita separata, impreuna cu rosiile, oregano si sarea.

Combinati amestecul de orez si bulion:

Adaugati orezul rumenit in bulionul care fierbe (sau bulionul in orez, in functie de cratita care are capac). Sau puteti sari peste etapa de fierbere si adaugati doar bulionul si rosiile la orez.

Se fierbe la foc mic, se acopera, se gateste pana cand orezul a absorbit bulionul:

Aduceti totul la fierbere, acoperiti oala si reduceti focul pentru a mentine abia la foc mic.

Se fierbe timp de 15-25 de minute, in functie de tipul de orez si de instructiunile de pe pachetul de orez.

Se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 5 minute.

Se serveste:

Se umfla cu o furculita sau o lingura pentru a servi.

Orez spaniol
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x