Panna Cotta de casa
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
–
Timp total
20 min
Despre
Ingrediente Panna Cotta de casa
Pentru panna cotta:
- Ulei vegetal, sau spray de ulei vegetal (pentru forme)
- 1/2 cana de lapte rece
- 3 lingurite de gelatina pudra fara aroma
- 3 cani de smantana groasa
- 1/3 cana (67 g) de zahar
- Un varf de cutit de sare
- 1/2 cana de smantana
- 1 lingurita de extract de vanilie
Pentru sos si fructe de padure:
- 1 pachet de 350g(aproximativ 3 cani) de zmeura congelata, dezghetata
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de suc de portocale
- 2 cani de afine proaspete, zmeura, zmeura, mure, capsuni taiate felii sau un amestec
Valoare nutritiva
Panna Cotta de casa
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 7 %
- Carbohidrati 42 %
- Calorii 63 %
Mod de preparare reteta:
Panna Cotta de casa
Pregatiti formele:
Ungeti usor cu ulei sau pulverizati sase forme de 6 uncii cu ulei. (Sariti peste acest pas daca aveti de gand sa serviti direct din farfurii).
Asezati formele pe o foaie de copt pentru un transfer usor al panna cotta de pe tejghea la frigider.
Inmuiati gelatina:
Turnati laptele intr-un castron mediu si presarati gelatina deasupra. Se amesteca cu o furculita pentru a se combina. Se lasa deoparte timp de 5 minute fara a amesteca pentru a permite gelatinei sa se inmoaie. (Va arata ca laptele inchegat sau ca un sos de mere laptos).
Amestecati laptele si gelatina pentru reteta de panna cotta
Incalziti smantana si zaharul:
Intr-o cratita medie, la foc mediu, aduceti smantana, zaharul si sarea la fierbere. Se amesteca frecvent pana cand zaharul se dizolva si laptele incepe sa se abureasca. Nu lasati sa dea in clocot (daca da, lasati-l sa se raceasca putin inainte de a trece la pasul urmator).
Bateti crema in gelatina:
Turnati incet smantana fierbinte peste gelatina, batand pe parcurs pentru a dizolva gelatina. Frecati putin din amestecul de smantana intre degete pentru a va asigura ca gelatina s-a dizolvat; ar trebui sa se simta neteda, nu granuloasa.
Se adauga smantana si vanilia pana se omogenizeaza.
Umpleti si raciti formele:
Impartiti amestecul de panna cotta intre formele de tip ramekin. Transferati formele in ramete la frigider si raciti-le timp de cel putin 4 ore, pana se intaresc, sau peste noapte.
Pregatiti sosul de zmeura:
Aproape de momentul in care sunteti gata sa serviti, pasati zmeura, zaharul si sucul de portocale intr-un blender pana la omogenizare. Treceti printr-o sita cu ochiuri fine pentru a indeparta semintele. Puneti deoparte sau refrigerati pana la nevoie. (Acest sos poate fi facut si cu cateva zile inainte si pastrat la frigider).
Desfaceti panna cotta:
Glisati un cutit de bucatarie in jurul marginii fiecarui ramekin. Asezati o farfurie de desert cu susul in jos deasupra ramekinului. Tinand farfuria in pozitie, intoarceti-o astfel incat ramekinul sa fie acum cu susul in jos deasupra farfuriei. Ridicati incet ramekinul la un unghi usor pentru a elibera panna cotta.
Puneti o parte din sos in jurul panna cotta si presarati cu fructe de padure. (Daca serviti direct din farfurie, puneti o parte din sos deasupra si presarati cu fructe de padure).