Papricas de pui
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente Papricas de pui
- 2 pana la 2 pana la 2 1/2 kilograme de bucati de pui, de preferinta coapse si copanele
- Sare kosher
- 2 pana la 3 linguri de unt nesarat
- 2 kilograme de ceapa galbena (aproximativ 2 pana la 3 cepe mari)
- Piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 2 linguri de boia dulce, de preferinta ungureasca
- 1 lingurita de ardei iute sau boia iute, sau dupa gust
- 1 cana de bulion de pui
- 1/2 cana de smantana
Valoare nutritiva
Papricas de pui
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 53%
- Carbohidrati 18 %
- Calorii 53 %
Mod de preparare reteta:
Papricas de pui
Se sareaza bucatile de pui:
Se presara bine puiul cu sare si se lasa deoparte la temperatura camerei.
Se taie ceapa in felii:
Taiati ceapa pe lungime (de sus in jos).
Rumeniti bucatile de pui:
Incalziti o tigaie mare la foc mediu-mare si topiti untul. Cand untul este fierbinte, uscati bucatile de pui cu prosoape de hartie si asezati-le cu pielea in jos in tigaie.
Se lasa bucatile de pui sa se gateasca 4 pana la 5 minute pe o parte, pana cand sunt bine rumenite, apoi se intorc si se lasa sa se gateasca 2 pana la 3 minute pe cealalta parte. (Aveti grija cand le intoarceti sa nu rupeti pielea daca se lipeste de tigaie).
Scoateti puiul din tigaie intr-un castron, puneti-l deoparte.
Se soteaza ceapa:
Adaugati ceapa taiata felii in tigaie si gatiti-o, amestecand din cand in cand, razuind bucatile rumenite de pe pui, pana cand se rumeneste usor, aproximativ 7 minute.
Adaugati paprika si piperul negru:
Adaugati paprika si piperul negru la ceapa si amestecati pentru a le combina. Lasati sa se gateasca timp de un minut.
Adaugati bulionul de pui, puneti puiul pe ceapa, acoperiti si gatiti:
Adaugati bulionul de pui, razuind din nou bucatile rumenite de pe fundul cratitei, apoi asezati bucatile de pui in cratita, deasupra cepei.
Acoperiti si gatiti la foc mic timp de 20-25 de minute (in functie de marimea bucatilor de pui).
Cand puiul este gatit pana la 120°C, (folositi un termometru digital) scoateti tigaia de pe foc.
(Daca doriti, puteti, de asemenea, sa continuati sa gatiti puiul pana cand incepe sa se desprinda de pe os, ceea ce poate dura inca aproximativ 30 de minute).
Scoateti puiul, amestecati cu smantana:
Cand puiul este facut dupa gustul tau, scoate-l din tigaie. Lasati tigaia sa se raceasca pentru un minut si apoi amestecati incet smantana si adaugati sare dupa gust.
Daca smantana acra raceste prea mult sosul, porniti din nou focul doar atat cat sa il incalziti. Adaugati din nou puiul in tigaie si acoperiti-l cu sos.
Adaugati smantana la puiul paprikash din tigaie
Se serveste:
Serviti cu galuste, orez, taitei cu ou sau cartofi. (Daca gatiti fara gluten, serviti cu orez, cartofi sau taitei sau galuste fara gluten).