Paste Carbonara

Pasta carbonara este o reteta indulgenta, dar surprinzator de simpla. Avand bacon (sau pancetta) cu mult parmezan, aceasta reteta se prepara in doar 30 de minute de la inceput pana la sfarsit!
Paste Carbonara

Portii

4 portii

Calorii:

447

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

30 min

Despre

Paste Carbonara

Ingrediente Paste Carbonara

 

  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin sau unt nesarat
  • 1/2 kilogram de pancetta sau bacon taiat gros, taiat cubulete
  • 1-2 catei de usturoi, tocati marunt, aproximativ 1 lingurita (optional)
  • 3-4 oua intregi
  • 1 cana de parmezan sau branza pecorino rasa
  • 1 kilogram de spaghete (sau bucatini sau fettuccine)
  • Sare si piper negru dupa gust

Valoare nutritiva

Paste Carbonara

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 16 % 16 %
  • Carbohidrati 25 % 25 %
  • Calorii 45 % 45 %
Paste Carbonara

Mod de preparare reteta:

Paste Carbonara

Se incalzeste apa pentru paste:

Puneti o oala mare de apa sarata la fiert (1 lingura de sare la fiecare 2 litri de apa).

Prajiti pancetta si usturoi:

In timp ce apa ajunge la fierbere, incalziti uleiul de masline sau untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati baconul sau pancetta si gatiti incet pana cand devine crocanta.

Adaugati usturoiul (daca il folositi) si mai gatiti inca un minut, apoi opriti focul si puneti pancetta si usturoiul intr-un bol mare.

Bateti ouale si jumatate din branza:

Intr-un castron mic, bateti ouale si amestecati aproximativ jumatate din branza.

Gatiti pastele:

Odata ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugati pastele uscate si gatiti, fara capac, la punctul de fierbere.

Se amesteca pastele cu pancetta/bacon:

Cand pastele sunt al dente (inca putin tari, nu moi), folositi clestele pentru a le muta in bolul cu bacon si usturoi. Lasati-le sa fie umede ca o picatura. Rezervati o parte din apa pastelor.

Mutati rapid pastele din oala in bol, deoarece doriti ca pastele sa fie fierbinti. Caldura pastelor este cea care va incalzi ouale suficient pentru a crea un sos cremos.

Amestecati totul pentru a le combina, lasand pastele sa se raceasca suficient de mult pentru a nu face ouale sa se inchege atunci cand le amestecati. (Asta e partea complicata.)

Adaugati amestecul de oua batut:

Adaugati ouale batute cu branza si amestecati rapid pentru a le combina inca o data. Adaugati sare dupa gust. Adaugati din nou putina apa la paste pentru a nu se usca.

Adaugarea oualor batute intr-un bol de taitei pentru Spaghetti Carbonara.

Serviti imediat cu restul de parmezan si piper negru proaspat macinat. Daca doriti, presarati cu putin patrunjel proaspat tocat.

Paste Carbonara
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x