Paste clasice Primavera
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente Paste clasice Primavera
- 1 cana plina de buchetele de broccoli
- 4 sulite de sparanghel
- 1/2 ceasca de mazare de zapada
- 1/2 kilogram de paste angel hair sau spaghete
- 4 linguri de unt nesarat
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 dovlecel mic, taiat in cubulete
- 3 rosii Roma sau alte rosii de pasta
- 1/4 cana de bulion de pui sau de legume
- 1/2 cana de smantana groasa
- 1/2 cana de mazare, proaspata sau congelata
- 1/2 cana de parmezan ras
- 12 frunze de busuioc, tocate
- Sare
Valoare nutritiva
Paste clasice Primavera
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 12 %
- Carbohidrati 33 %
- Calorii 27 %
Mod de preparare reteta:
Paste clasice Primavera
Se fierb broccoli, sparanghelul, mazarea:
Puneti la fiert o oala mare cu apa. Sarati-o bine. Ar trebui sa aiba gust de mare. Umpleti un bol mare cu apa cu gheata. Fierbeti broccoli timp de 1 minut.
Adaugati sparanghelul si mai fierbeti inca un minut. Adaugati mazarea zapada si mai fierbeti 30 de secunde.
Scoateti toate legumele si scufundati-le in apa cu gheata. Dupa ce s-au racit, scurgeti-le intr-o strecuratoare.
Daca doriti, puteti fierbe pastele in aceeasi oala in care ati fiert legumele, sau puteti incepe din nou si sa fierbeti apa noua; eu folosesc aceeasi apa.
Se soteaza dovleceii si usturoiul, apoi se adauga rosiile:
Intr-o tigaie mare, incalziti untul la foc mediu-mare. Cand untul este fierbinte, adaugati usturoiul si dovlecelul si sotati 1 minut.
Adaugati rosiile taiate in cubulete si sotati inca 2 minute, amestecand des.
Adaugati bulionul, smantana, legumele albite si mazarea:
Se toarna stocul de pui sau de legume si se da focul la maxim pentru a aduce la fierbere.
Adaugati smantana si aruncati toate legumele pe care le-ati fiert, plus mazarea. Se amesteca pentru a se combina.
Coborati focul pana cand amestecul de smantana si bulion de pui abia fierbe, nu clocoteste.
Adaugati parmezanul:
Adaugati branza parmezan si amestecati pentru a combina. Daca sosul pare prea gros – ar trebui sa fie destul de gros, dar nu lipicios – mai adaugati putin bulion de pui, smantana sau apa.
Fierbeti pastele:
Daca folositi spaghete, veti dori sa incepeti sa le gatiti inainte de a incepe sa sotati usturoiul si dovleceii. Parul de inger va avea nevoie doar de 1-2 minute pentru a se gati, vermicelli sau spaghete pot dura 8-12 minute.
Se amesteca pastele si se servesc:
De indata ce pastele sunt gata, transferati-le cu clestele in sos si amestecati-le pentru a le combina.
Adaugati acum busuiocul si gustati pentru sare. Adaugati sare daca este necesar. Se macina putin piper negru peste tot si se serveste imediat.
Veti dori un vin alb sec cu acest preparat, ideal ar fi un vin alb frantuzesc sec.