Paste clasice Primavera

Una dintre retetele clasice de paste din zilele noastre, pasta primavera se prepara cu paste angel hair, un sos bogat de unt si smantana, parmezan si multe legume proaspete. Serviti-le cu vinul alb preferat!
Paste clasice Primavera

Portii

4 portii

411

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

10 min

Timp total

30 min

Despre

Paste clasice Primavera

Ingrediente Paste clasice Primavera

 

  • 1 cana plina de buchetele de broccoli
  • 4 sulite de sparanghel
  • 1/2 ceasca de mazare de zapada
  • 1/2 kilogram de paste angel hair sau spaghete
  • 4 linguri de unt nesarat
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 dovlecel mic, taiat in cubulete
  • 3 rosii Roma sau alte rosii de pasta
  • 1/4 cana de bulion de pui sau de legume
  • 1/2 cana de smantana groasa
  • 1/2 cana de mazare, proaspata sau congelata
  • 1/2 cana de parmezan ras
  • 12 frunze de busuioc, tocate
  • Sare

Valoare nutritiva

Paste clasice Primavera

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 12 % 12 %
  • Carbohidrati 33 % 33 %
  • Calorii 27 % 27 %
Paste clasice Primavera

Mod de preparare reteta:

Paste clasice Primavera

Se fierb broccoli, sparanghelul, mazarea:

Puneti la fiert o oala mare cu apa. Sarati-o bine. Ar trebui sa aiba gust de mare. Umpleti un bol mare cu apa cu gheata. Fierbeti broccoli timp de 1 minut.

Adaugati sparanghelul si mai fierbeti inca un minut. Adaugati mazarea zapada si mai fierbeti 30 de secunde.

Scoateti toate legumele si scufundati-le in apa cu gheata. Dupa ce s-au racit, scurgeti-le intr-o strecuratoare.

Daca doriti, puteti fierbe pastele in aceeasi oala in care ati fiert legumele, sau puteti incepe din nou si sa fierbeti apa noua; eu folosesc aceeasi apa.

Se soteaza dovleceii si usturoiul, apoi se adauga rosiile:

Intr-o tigaie mare, incalziti untul la foc mediu-mare. Cand untul este fierbinte, adaugati usturoiul si dovlecelul si sotati 1 minut.

Adaugati rosiile taiate in cubulete si sotati inca 2 minute, amestecand des.

Adaugati bulionul, smantana, legumele albite si mazarea:

Se toarna stocul de pui sau de legume si se da focul la maxim pentru a aduce la fierbere.

Adaugati smantana si aruncati toate legumele pe care le-ati fiert, plus mazarea. Se amesteca pentru a se combina.

Coborati focul pana cand amestecul de smantana si bulion de pui abia fierbe, nu clocoteste.

Adaugati parmezanul:

Adaugati branza parmezan si amestecati pentru a combina. Daca sosul pare prea gros – ar trebui sa fie destul de gros, dar nu lipicios – mai adaugati putin bulion de pui, smantana sau apa.

Fierbeti pastele:

Daca folositi spaghete, veti dori sa incepeti sa le gatiti inainte de a incepe sa sotati usturoiul si dovleceii. Parul de inger va avea nevoie doar de 1-2 minute pentru a se gati, vermicelli sau spaghete pot dura 8-12 minute.

Se amesteca pastele si se servesc:

De indata ce pastele sunt gata, transferati-le cu clestele in sos si amestecati-le pentru a le combina.

Adaugati acum busuiocul si gustati pentru sare. Adaugati sare daca este necesar. Se macina putin piper negru peste tot si se serveste imediat.

Veti dori un vin alb sec cu acest preparat, ideal ar fi un vin alb frantuzesc sec.

 

Paste clasice Primavera
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x