Pesto de busuioc proaspat
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
15 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Pesto de busuioc proaspat
- 2 cani de frunze proaspete de busuioc, impachetate (puteti inlocui jumatate din frunzele de busuioc cu baby spanac)
- 1/2 cana de branza Romano sau parmezan proaspat rasa (aproximativ 2 uncii)
- 1/2 cana de ulei de masline extravirgin
- 1/3 cana de nuci de pin (se poate inlocui cu nuci tocate)
- 3 catei de usturoi, tocati marunt (aproximativ 1 lingura)
- 1/4 lingurita de sare, sau mai multa dupa gust
- 1/8 lingurita de piper negru proaspat macinat, sau mai mult dupa gust
Valoare nutritiva
Pesto de busuioc proaspat
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1 %
- Carbohidrati 1 %
- Calorii 8 %
Mod de preparare reteta:
Pesto de busuioc proaspat
Pisati busuiocul si nucile de pin:
Se pun frunzele de busuioc si nucile de pin in bolul unui robot de bucatarie si se pulseaza de cateva ori.
Adaugati usturoiul si branza:
Adaugati usturoiul si branza parmezan sau romano si mai dati cateva impulsuri de cateva ori. Razuiti partile laterale ale robotului de bucatarie cu o spatula de cauciuc.
Turnati incet uleiul de masline:
In timp ce robotul de bucatarie este in functiune, adaugati incet uleiul de masline intr-un jet mic si constant. Adaugarea incet a uleiului de masline in timp ce robotul de bucatarie este in functiune il va ajuta sa se emulsioneze si va ajuta ca uleiul de masline sa nu se separe. Din cand in cand, opriti-va pentru a razui pe partile laterale ale robotului de bucatarie.
Asezonati sosul pesto:
Adaugati sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Amestecati cu paste pentru un sos rapid, puneti-l peste cartofi copti sau intindeti-l pe biscuiti sau pe felii de paine prajita.