Piure de Cartofi – Perfect si Ideal
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
25 min
Timp total
35 min
Despre
Ingrediente Piure de Cartofi – Perfect si Ideal
- 1 kg de cartofi rosii
- 1 lingurita sare, impartita
- 4 linguri (60 ml) smantana grasa
- 2 linguri (30 g) unt
- 1-4 linguri lapte, dupa necesitati
- Sare si piper dupa gust
Valoare nutritiva
Piure de Cartofi – Perfect si Ideal
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5%
- Carbohidrati 37 %
- Calorii 12 %
Mod de preparare reteta:
Piure de Cartofi – Perfect si Ideal
Fierbeti cartofii:
Asezati cartofii curatati si taiati intr-un vas de dimensiuni medii. Adaugati apa rece in vas pana cand cartofii sunt acoperiti cu cel putin 1 inch. Adaugati 1/2 lingurita de sare in apa.
Dati drumul la foc si aduceti apa la fierbere. Redutiti caldura la minim pentru a mentine fierberea, si acoperiti. Gatiti timp de 15 pana la 20 de minute sau pana cand puteti trece usor prin cartofi cu o furculita.
Incalziti untul si smantana:
In timp ce cartofii fierb, topiti untul si incalziti smantana impreuna intr-o tigaie pe aragaz sau in cuptorul cu microunde.
Cand cartofii sunt gata, scurgeti apa si asezati cartofii fierbinti intr-un castron mare. Turnati smantana incalzita si untul topit peste cartofi, impreuna cu restul de 1/2 lingurita de sare.
Pisati cartofii cu o presa de cartofi. Apoi folositi o lingura de lemn puternica (o lingura metalica s-ar putea indoi) pentru a bate in continuare.
Adaugati lapte si bateti pana cand cartofii piure devin netezi.
Nu bateti prea mult cartofii sau piureul va deveni lipicios.
Gustati, apoi condimentati dupa necesitate cu sare si piper.
V-a placut reteta? Acordati-mi un comentariu mai jos!