Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Aceasta reteta produce cei mai buni si cremosi cartofi piure imaginabili.Toata lumea pare sa aiba propria sa metoda preferata de a face cartofi piure. Unii ii fierb cu coaja, altii fara. Unii adauga putina apa de gatit la cartofii piure pentru mai mult amidon.
Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Portii

4-6 portii

Calorii

265

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

25 min

Timp total

35 min

Despre

Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Ingrediente Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

 

  • 1 kg de cartofi rosii
  • 1 lingurita sare, impartita
  • 4 linguri (60 ml) smantana grasa
  • 2 linguri (30 g) unt
  • 1-4 linguri lapte, dupa necesitati
  • Sare si piper dupa gust

Valoare nutritiva

Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5% 5%
  • Carbohidrati 37 % 37 %
  • Calorii 12 % 12 %
Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Mod de preparare reteta:

Piure de Cartofi – Perfect si Ideal

Fierbeti cartofii:

Asezati cartofii curatati si taiati intr-un vas de dimensiuni medii. Adaugati apa rece in vas pana cand cartofii sunt acoperiti cu cel putin 1 inch. Adaugati 1/2 lingurita de sare in apa.

Dati drumul la foc si aduceti apa la fierbere. Redutiti caldura la minim pentru a mentine fierberea, si acoperiti. Gatiti timp de 15 pana la 20 de minute sau pana cand puteti trece usor prin cartofi cu o furculita.

Incalziti untul si smantana:

In timp ce cartofii fierb, topiti untul si incalziti smantana impreuna intr-o tigaie pe aragaz sau in cuptorul cu microunde.

Cand cartofii sunt gata, scurgeti apa si asezati cartofii fierbinti intr-un castron mare. Turnati smantana incalzita si untul topit peste cartofi, impreuna cu restul de 1/2 lingurita de sare.

Pisati cartofii cu o presa de cartofi. Apoi folositi o lingura de lemn puternica (o lingura metalica s-ar putea indoi) pentru a bate in continuare.

Adaugati lapte si bateti pana cand cartofii piure devin netezi.

Nu bateti prea mult cartofii sau piureul va deveni lipicios.

Gustati, apoi condimentati dupa necesitate cu sare si piper.

V-a placut reteta? Acordati-mi un comentariu mai jos!

Piure de Cartofi – Perfect si Ideal
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x