recunostiinta

Practicarea recunostintei inseamna ignorarea negativitatii?

„Exista putine diferente in oameni, dar aceasta mica diferenta face o mare diferenta. Mica diferenta este atitudinea. Marea diferenta este daca este pozitiv sau negativ. ” ~ W. Clement Stone

A fost greu sa opresc amaraciunea sa nu ma tulbure in minte. M-am simtit impermeabila la bucurie sub orice forma. Toata ziua si noaptea, mintea mea parca juca amintiri dureroase intr-o bucla. Continuand sa spun ca am fost recunoscatoare pentru tot ceea ce mi se intampla, nu avea niciun sens pentru mine. Pana intr-o zi, am decis sa depasesc bariera pe care mi-o construise mintea. Am ales sa stau si sa fiu recunoscatoare pentru locul in care eram in viata.

M-am intrebat intotdeauna daca a fi recunoscatori pentru tot ceea ce ne trimite viata implica acceptarea aspectelor toxice, negative asa cum sunt.

Desi recunostinta s-a dovedit ca ne ajuta sa ne vindecam, sa gasim tel in viata, dar cum ar trebui sa ne ocupam de emotiile amare si dureroase?

Nu am reusit niciodata sa gasesc un raspuns satisfacator la aceasta intrebare. Poate ca acesta a fost principalul motiv pentru care am fost sporadica in practicarea recunostintei, dar niciodata nu l-am putut adopta ca practica zilnica. La randul sau, acest lucru a impiedicat recunostinta sa devina practica mea zilnica.

De mult am ingrijit aceasta dorinta de a atinge, a vorbi si a reflecta asupra recunostintei evazive din toate unghiurile. Atunci am decis sa fac din a fi recunoscatoare un obicei si sa-l fac realitate. Nu a fost posibil fara ca eu sa traversez acest obstacol. Zilele trecute sau mai degraba ultimele luni au fost foarte stresante pentru mine.

Una, cauza tulburarilor emotionale in relatia mea cu cei apropriati si, in al doilea rand, cu privire la numeroasele probleme de sanatate cu care se confrunta oamenii pe care ii iubesc cu drag.

Reflectand la toate acele vremuri, pot gasi cu usurinta o lectie, un motiv pentru care sa ma simt recunoscatoare. Dar in momentul in care treceam prin criza, a putea vedea pozitivele fara a ma forta mi se parea destul de imposibil.

A fost greu sa opresc amaraciunea sa nu ma tulbure in minte. M-am simtit impermeabila la bucurie sub orice forma. Toata ziua si noaptea, mintea mea ar juca amintiri dureroase intr-o bucla. Continuand sa spun ca am fost recunoscatoare pentru tot ceea ce mi se intampla, nu avea niciun sens pentru mine. Pana intr-o zi, am decis sa depasesc bariera pe care mi-o construise mintea. Am ales sa stau si sa fiu recunoscatoare pentru locul in care eram in viata.

 Am ales sa raman pozitiva atunci cand negativitatea ma inconjurat. Mi-am tot spus, lucrurile se vor imbunatati daca cred ca o vor face. Am ales sa merg pana la capat pentru a vedea daca aceasta noua practica gasita a facut o diferenta reala, deoarece nici altceva nu functiona. Am ales sa fiu rabdatoare, nu asteptand sa se intample un miracol, ci sa raman pe loc, sa lucrez constant pentru a ma inconjura de ganduri pozitive intarite de credinta ca ma pot elibera de aceasta faza dificila daca imi investesc toata energia pentru a o face sa se intample. Eram gata sa las viata sa-mi testeze hotararea de a face o schimbare pozitiva.

Acesta a fost momentul in care recunostinta a jucat catalizatorul despre care se stie. Trebuia pur si simplu sa fiu recunoscatoare pentru orice loc am fost in viata. A fi recunoscatoare nu a insemnat niciodata sa ma multumesc cu ceea ce aveam sau nu sa doresc mai mult. Trebuia doar sa apreciez fiecare lupta, fiecare lectie pe care o invatau experientele mele dureroase. Le recunosteam cu bucurie existenta. ASTA a facut toata diferenta.

Recunoscand ca ma doare si doresc schimbare, mi-am descarcat sufletul de pretentia ca totul este in regula. Am fost recunoscatoare pentru zorii realizarii. Am fost recunoscatoare ca am fost hotarata sa fac schimbarea, sa ma aflu intr-un loc pe care l-am imaginat in relatiile mele. Acest lucru a deschis un nou canal de a fi in pace cu necazurile mele, scurtele explozii de speranta au sugerat ca maine va fi mai bine.

cafea si iarna

„Cea mai dificila aritmetica de stapanit este cea care ne permite sa numaram binecuvantarile noastre”.

~ Eric Hoffer

 Perspectiva schimbata a adaugat concentrare si entuziasm in timp ce mergeam inainte, remediindu-mi caile.

Acum eram ocupata sa-mi repar piesele sparte, facand lucrurile interne de care aveam nevoie pentru a ma vindeca inainte de a putea incerca chiar sa lucrez la relatia mea cu mine.

In lunile trecute, pot spune cu siguranta ca sunt o persoana schimbata.

S-au inregistrat progrese extraordinare, deoarece am invatat sa fiu recunoscatoare pentru fiecare pas mic pe care il fac spre o viata mai buna.

 

Negativitatea, frustrarea acumulata de a fi atat de departe de obiectivul meu fixat, imi provocase o ardere in minte si in spirit. Astazi, ma simt mai usoara, mai luminosa si mai fericita decat am fost vreodata.

Toate acestea nu sunt pentru ca sunt o persoana sortata, ci pentru ca am ajuns sa vad lucrurile intr-o alta lumina. O atitudine pozitiva care se hraneste cu credinta si incredere, lasa mult spatiu pentru crestere si imbunatatire.

Este aproape imposibil sa fim recunoscatori pentru ceva si sa ne incruntam in acelasi timp.

 Dar ce a facut magia?

 A trece peste. Am pus prea multa greutate in incercarea de a controla fiecare mica specificatie a lumii mele.

 

cafea si iarna
cafea si iarna

Eram prea ocupata ca fiecare moment sa fie perfect ca sa nu reusesc sa fiu fericita in el. Am ales sa slabesc putin. Am ales sa las lucrurile sa fie si sa merg cu fluxul.

Am inteles, nu-mi permiteam sa ma pierd atat incercand din greu si nici nu as putea forta lucrurile sa se intample.

Nu, nu a insemnat niciodata sa renunt la incercarea de a schimba lucrurile asa cum le-am dorit, dar, in schimb, a implicat sa incerc tot posibilul si apoi sa fiu in regula cu orice se intampla.

A fi recunoscatoare nu inseamna sa treci cu vederea negativitatea, ci sa te simti imputernicita sa le depasesti.

Melodia din mintea mea: Love you Zindagi ~ Dear Zindagi

 

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x