Pui Caprese

Iata o idee de cina usoara: transforma puiul intr-o caprese calda la tigaie! Este o masa perfecta de 30 de minute pe care o poti face pe tot parcursul anului.
Pui caprese

Portii

4 portii

Calorii:

630

Timp Preparare:

15  min

 Timp Gatire:

30 min

Timp total

45 min

Despre

Pui caprese

Ingrediente reteta Pui Caprese

  • 2 kilograme de piept de pui dezosat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de unt nesarat
  • 1 ceapa galbena medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 cana de bulion de pui
  • 1/3 cana de otet balsamic
  • 1 cana de rosii cherry
  • 1 lingura de condimente italiene
  • mozzarella proaspata
  • 1/4 cana de frunze de busuioc proaspat tocat

Valoare nutritiva Pui Caprese

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 27% 27%
  • Carbohidrati 1% 1%
  • Calorii 8% 8%
Pui caprese

Mod de preparare reteta: Pui Caprese

Pregatirea si prepararea 

Se fierbe puiul: Se condimenteaza uniform pieptul de pui cu 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper negru.  Incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare. Adauga uleiul de masline si 1 lingura de unt.

Cand uleiul este fierbinte si stralucitor, adauga puiul. Gateste timp de 4 pana la 5 minute, pana cand partile inferioare sunt aurii. Foloseste clestele pentru a intoarce puiul si gateste cealalta parte timp de 4 pana la 5 minute, pana cand puiul este bine fiert.

Daca tigaia nu este suficient de mare pentru a incapea puiul intr-un singur strat, gateste-l in 2 reprize.

Transfera puiul pe o farfurie mare. Acopera-l cu folie de aluminiu pentru a-l mentine cald. Vei folosi aceeasi tigaie pentru a gati legumele.

Prajeste ceapa si usturoiul: Adauga ceapa si soteaz–o pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 3 minute. Adauga usturoiul si soteaza inca 1 minut.

Sosul: Adauga stocul de pui si otetul balsamic. Foloseste o lingura de lemn pentru a razui bucatile maronii lipite de fundul si de partile laterale ale tigaiei.

Cand lichidul incepe sa fiarba, redu focul la mediu. Fierbe pana cand volumul se reduce la jumatate. Acest lucru ar trebui sa dureze intre 5 si 6 minute. Vei observa ca sosul se va ingrosa putin.

Adauga rosiile si condimentele: Incorporeaza rosiile cherry, condimentele italiene si restul de 1/4 lingurita de sare si piper negru. Gateste timp de 2 pana la 3 minute, pana cand rosiile incep sa se inmoaie. Se amesteca restul de 1 lingura de unt pana se topeste.

Adauga puiul si mozzarella: Pune puiul gatit si eventualele scurgeri in sos. Pune deasupra o parte din rosii si sos.

Indeparteaza tigaia de pe foc. Adauga branza mozzarella deasupra. Acopera tigaia cu un capac sau cu o tava pana cand branza se topeste, aproximativ 4 minute.

Serveste calda: Presara busuiocul deasupra si serveste.

Pune la frigider ce ramane pentru pana la 3 zile. Nu recomand sa congelezi acest fel de mancare deoarece are mozzarella si rosii proaspete. Niciuna dintre ele nu se congeleaza bine.  Pentru a o reincalzi, incalzeste-o la cuptorul cu microunde in trepte de 30 de secunde pana cand puiul este abia incalzit, dar nu mai mult, deoarece puiul poate deveni cauciucat in cuptorul cu microunde.  Poti, de asemenea, sa transferi puiul intr-o tigaie mica, sa pui deasupra sosul ramas si sa il reincalzesti pe aragaz, la foc mediu. Adauga un strop de bulion pentru a subtia sosul, daca este necesar.

Ti-a placut aceasta reteta? Lasa-mi o recenzie in comentarii!

Pui caprese
Pui caprese
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x