Pui clasic provensal

Acest pui provensal preparat cu lamai, vin alb, rosii, capere si masline este un clasic al mancarii franceze.
Pui clasic provensal

Portii

6 portii

Calorii:

854

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

35 min

Despre

Pui clasic provensal

Ingrediente reteta Pui clasic provensal

  • 7-8 coapse de pui cu os si piele
  • 1 lingurita de sare kosher
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura Herbes de Provence
  • 4 salote mari, taiate in patru
  • 6 catei de usturoi
  • 1 litru de rosii cherry
  • 1/2 ceasca de masline verzi
  • 1 lamaie, taiata in optimi
  • 1 lingura de capere
  • 4 crengute de cimbru
  • 1 cana de vin alb
  • Orez sau bagheta, pentru servire

Valoare nutritiva

Pui clasic provensal

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 56 % 56 %
  • Carbohidrati 56 % 56 %
  • Calorii 82 % 82 %
Pui clasic provensal

Mod de preparare reteta:

Pui clasic provensal

Pregatirea si prepararea 

Preincalziti cuptorul in primul rand. 

Se condimenteaza apoi bine coapsele de pui pe toate partile cu sare si piper.

Intr-o tigaie mare (de cel putin 12 inch) care sa reziste la cuptor sau intr-un cuptor olandez, la foc mediu-jos, adaugati ulei de masline. Adaugati coapsele de pui in tigaie, cu partea cu pielea in jos. Gatiti, neatins, timp de 8-10 minute pentru ca pielea sa inceapa sa se preschimbe si sa se rumeneasca incet.

In timp ce coapsele de pui incep sa se rumeneasca, pregatiti celelalte ingrediente.

Taiati legumele pentru reteta de pui provencal Intoarceti puiul si adaugati restul ingredientelor:

Cand coapsele de pui s-au rumenit pe o parte, intoarceti coapsele de pui. Poate fi util sa folositi o spatula subtire pentru a va asigura ca pielea se desprinde de pe tigaie. Presarati coapsele de pui cu ierburi de Provence, salote, usturoi, rosii cherry, masline verzi, felii de lamaie, capere si crengute de cimbru. Adaugati vinul alb in tigaie, in jurul bucatilor de pui.

Se rumeneste puiul in cuptor:

Se pune tigaia in cuptor si se fierbe, neacoperit, timp de o ora. Puiul este gata atunci cand este opac pana la capat si coapsele inregistreaza cel putin 75 °C la mijloc.

Scoateti si lasati sa se raceasca timp de cinci minute si apoi serviti peste orez sau cu o bagheta crocanta.

Pui clasic provensal
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x