Pui cu miere la cuptor

Acest pui crocant, prajit la cuptor, uns cu o miere infuzata cu ardei iute si piper Cayenne este o minunatie. Pastrati mierea fierbinte in plus, pentru ca vei dori si mai multa dulceata!
Pui cu miere la cuptor

Portii

4 portii

Calorii:

230

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

50 min

Timp total

65 min

Despre

Pui cu miere la cuptor

Ingrediente reteta Pui cu miere la cuptor

Pentru marinada cu lapte batut

  • 2 kilograme de piept de pui dezosat
  • 1 cana de lapte batut
  • 2 lingurite de sare

Pentru pane

  • 3 cani de pesmet Panko
  • 1/2 cana de faina
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline

 Pentru mierea fierbinte

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti iuti
  • 3 lingurite de paprika
  • 1 lingurita de piper cayenne
  • Un varf de cutit de sare
  • 1 cana de miere
  • 2 lingurite de otet de cidru de mere

Valoare nutritiva

Pui cu miere la cuptor

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 19 % 19 %
  • Carbohidrati 4 % 4 %
  • Calorii 9 % 9 %
Pui cu miere la cuptor

Mod de preparare reteta:

Pui cu miere la cuptor

Pregatirea si prepararea 

Se marineaza puiul:

Intr-o punga mare de plastic cu fermoar, adaugati puiul, laptele batut si sarea. Inchideti bine punga si masati laptele batut in pui. Puneti puiul la frigider timp de 30 de minute sau pana la 24 de ore.

Preincalziti cuptorul:

Asezati gratarul cuptorului in centru si preincalziti cuptorul la 425°F. Tapetati o foaie mare de copt cu hartie pergament si stropiti-o usor cu spray de gatit. Dati-o deoparte.

Pregatiti crusta:

Intr-un bol mare, amestecati pesmetul, faina si sarea. Adaugati uleiul de masline si folositi degetele pentru a-l freca usor in amestecul de pesmet.

Pregatiti puiul:

Lucrand cu cate o bucata de pui pe rand, scoateti puiul din zacusca si scuturati excesul de marinata. Treceti puiul prin pesmet. Folositi mainile pentru a presa usor pesmetul pe pui.

Transferati puiul pane pe foaia de copt pregatita. Se repeta cu restul de pui, lasand spatiu intre fiecare.

Coaceti puiul la cuptor:

Pulverizati generos puiul cu spray de gatit. O singura trecere peste fiecare bucata de pui este suficienta. Coaceti puiul timp de 20 de minute. Apoi, folositi un cleste pentru a intoarce puiul si coaceti-l inca 10 minute.

Crusta ar trebui sa fie de un maro auriu deschis; poate avea cateva pete mai inchise la culoare. Cand este bine gatit, un termometru cu citire instantanee introdus in centru ar trebui sa inregistreze 180°C.

Intre timp, preparati mierea fierbinte:

In timp ce puiul se coace, puneti o cratita medie la foc mediu. Adaugati untul, uleiul de masline, usturoiul si ardeii iuti. Gatiti pana cand se inmoaie ardeii iuti, amestecand frecvent, 3 pana la 4 minute. Adaugati paprika si un varf de cutit de sare. Gatiti timp de 30 de secunde, amestecand continuu. Se adauga mierea si otetul. Gustati si adaugati mai mult cayenne sau paprika, daca doriti. Luati mierea fierbinte de pe foc.

Lasati sosul sa stea timp de 5 minute. Puteti fie sa strecurati mierea fierbinte printr-o sita cu ochiuri fine intr-un bol, fie sa o serviti ca atare.

Acoperiti puiul cu miere fierbinte:

Scoateti puiul din cuptor si lasati-l sa se odihneasca pe foaia de copt timp de 5 minute inainte de a pune miere fierbinte peste el pentru a-l acoperi usor. Se serveste cald cu miere fierbinte suplimentara alaturi.

Puneti la frigider resturile pana la 4 zile. Pentru o pastrare mai lunga, congelati puiul bine acoperit timp de pana la 3 luni. Reincalziti ramasitele in cuptorul la 200°C pana se incalzesc.

Ti-a placut reteta? Lasa-mi o recenzie in comentarii!

Pui cu miere la cuptor
Pui cu miere la cuptor
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x