Pui florentin cremos
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Pui Florentin
- 2 linguri de faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper
- 4 cotlete de pui
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 salote medii
- 8 uncii de ciuperci
- 3 catei de usturoi
- 1/4 cana de vin alb sec
- 1/2 ceasca de smantana groasa
- parmezan ras fin (aproximativ 1/2 cana)
- spanac proaspat
Valoare nutritiva
Pui Florentin
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 19%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 1%
Mod de preparare reteta: Pui Florentin
Pregatirea si prepararea
Se pune carnea de pui inabusita intr-un castron putin adanc, adauga faina, 1/4 lingurita de sare si 1/8 lingurite de piper negru. Se amesteca bine cu o furculita sau cu o lingura.
Aseaza cotlete de pui deasupra fainii. Se presara o parte din amestecul de faina deasupra si se preseaza cu mainile pentru a o acoperi. Intoarce puiul pentru a acoperi uniform ambele parti, presarand faina peste orice loc gol si scuturand excesul. Se transfera pe o farfurie mare si se repeta cu celelalte cotlete.
Gateste puiul: Pune o tigaie mare la foc mediu-mare si adauga 2 linguri de ulei de masline. Inclina tigaia pentru a o acoperi uniform cu ulei. Uleiul trebuie sa straluceasca, dar nu sa fumege. Adauga cotletele de pui tavalite in faina, intr-un singur strat. Lasa-le sa se gateasca, fara a le misca, pana cand partile inferioare sunt aurii, intre 3 si 5 minute.
Foloseste un cleste pentru a intoarce cotletele si gateste-le si pe cealalta parte, cand cealalta parte este usor rumenita, iar puiul este bine patruns, 2 pana la 4 minute. Daca tigaia. nu este suficient de mare, pune gati puiul in 2 reprize.
Transfera puiul pe o farfurie curata si acopera-l cu folie de aluminiu. Pune-l deoparte in timp ce prepari sosul, care se va face in aceeasi tigaie.
Gateste legumele: Coboara focul la mediu si adauga restul de 1 lingura de ulei de masline. Adauga saloturile si soteaza-le pana cand incep sa devina translucide, aproximativ 1 minut.
Adauga ciupercile si usturoiul si asezoneaza cu restul de 1/4 lingurita de sare si 1/8 lingurita de piper negru. Se soteaza pana cand se inmoaie, 2 pana la 3 minute.
Se prepara sosul:Adauga vinul alb si razuieste fundul tigaiei cu o lingura de lemn, desprinzand orice bucatica rumenita. Adu vinul la fierbere si gateste pana cand mirosul de alcool se disipeaza, aproximativ 1 minut.
Incorporeaza smantana groasa. Se aduce la un foc usor. Adauga spanacul in 2 sau 3 reprize, amestecand dupa fiecare adaugare, pana cand toate frunzele sunt gatite si incorporate in sos.
Se amesteca parmezanul pana se topeste complet.
Asambleaza vasul: Aseaza cotletele de pui in sos si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute pentru a se reincalzi. Gusta sosul si ajusteaza asezonarea cu mai multa sare si piper negru, daca este necesar.
Nu iti recomand sa congelezi acest preparat deoarece textura sosului se strica. Sosurile cremoase au tendinta de a se despica atunci cand sunt congelate, decongelate si reincalzite.
Ti-a placut reteta? Lasa-mi o recenzie in comentarii!