Pui milanez

Acest pui italian clasic Milanese este surprinzator de USOR si RAPID de preparat acasa. Serveste-l cu o salata pentru o masa usoara in timpul saptamanii. De asemenea, functioneaza si ca un fel de mancare pentru a fi preparat inainte!
pui milanez

Portii

4 portii

Calorii:

482

Timp Preparare:

30 min

 Timp Gatire:

15 min

Timp total

45 min

Despre

pui milanez

Ingrediente reteta Pui Milanez

  • 4 piepturi mari de pui dezosate
  • 100g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 3 oua mari
  • 144g de pesmet panko
  • 120ml ulei de masline, sau mai mult daca este necesar
  • 1 lamaie, taiata in felii, pentru servire

Valoare nutritiva

Pui Milanez

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 69% 69%
  • Carbohidrati 78% 78%
  • Calorii 94% 94%
pui milanez

Mod de preparare reteta:

Pui Milanez

Pregatirea si prepararea 

Pregatiti puiul:

Puneti deoparte orice piept mai mic sau cotlete care au o grosime de 1/2 inch. Asezati piepturile mai mari pe o planseta de taiat. Tineti ferm partea superioara a puiului cu o mana si tineti un cutit ascutit paralel cu masa in cealalta mana, apoi taiati pieptul in doua ca si cum ati deschide o carte (atentie la degete!). Taiati pana la capat pentru a obtine doua bucati subtiri.

 Continuati cu pieptul mare ramas. Uscati-i cu prosoape de hartie. Asezati-i pe o foaie de copt cu margini.

Bateti puiul:

Asezati una dintre feliile de piept de pui intre 2 foi de folie de plastic. Folositi un ciocan de carne sau o tigaie mica si grea pentru a aplatiza pieptul – sase sau mai multe lovituri bune ar trebui sa fie suficiente. Continuati cu pieptul ramas, punandu-l din nou pe foaia de copt.

Pregatiti o linie de asamblare pentru acoperirea puiului:

Intr-o tigaie de placinta sau intr-un bol putin adanc, puneti faina, 1/2 lingurita de sare si piper. Se amesteca bine. Intr-o alta tigaie de placinta sau intr-un castron putin adanc, bateti ouale cu restul de 1/2 lingurita de sare. Intr-o a treia tigaie de placinta sau castron, puneti Panko.

Asezati tava cu pui pe masa. Asezati faina langa ea, in dreapta. Asezati oul la dreapta, apoi Panko ca ultim lucru din rand.

Cu un cleste, inmuiati o felie de pui in faina, asigurandu-va ca ambele parti sunt acoperite si scuturand excesul in castron. Apoi, se imbraca puiul in ou si se ridica astfel incat excesul sa cada inapoi in castron. In cele din urma, se transfera in Panko si se acopera ambele parti.

Intoarceti puiul pe foaia de copt. Continuati cu piepturile ramase pana cand toate sunt acoperite.

Gatiti puiul in loturi:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade cu o foaie de copt pe un raft din mijloc. Asezati o tigaie grea de 12 inch la foc mediu-mare.

Adaugati in tigaie o cantitate suficienta de ulei pentru a face un strat de 1/4 de inch (aproximativ 4 linguri). Incalziti pana cand uleiul straluceste si curge; cand este fierbinte, o bucata de Panko aruncata in ulei ar trebui sa scanteie.

Adaugati 3 bucati de pui intr-un singur strat si gatiti fara sa il intoarceti timp de 4 minute sau pana cand partile inferioare sunt aurii. Intoarceti si rumeniti celelalte parti timp de inca 4 minute, sau pana cand puiul este bine prajit.

Pastrati puiul la cald:

Transferati puiul finit in cuptor pentru ca acestia sa ramana calzi in timp ce gatiti piepturile ramase. Gatiti pieptii ramasi, adaugand mai mult ulei in tigaie, dupa cum este necesar, pentru a-i mentine acoperiti.

 Pentru a servi:

Serviti imediat cu lamaie si o salata verde.

Daca se prepara dinainte, lasati puiul gatit sa se raceasca complet pe o foaie de copt tapetata cu pergament, apoi pastrati-l la frigider. Daca planuiti sa le reincalziti in cateva ore, le puteti lasa pe foaia de copt. In caz contrar, puneti-le in straturi intr-un recipient etans, cu pergament intre straturi, si pastrati-le la frigider timp de 1 pana la 3 zile.

Pentru a le reincalzi, lasati cotletele de pui sa stea afara timp de o jumatate de ora pentru a se incalzi la temperatura camerei, apoi incalziti-le in cuptorul la 200 de grade timp de 8-10 minute sau pana cand sunt fierbinti si crocante. 

Pofta buna! 🙂 

pui milanez
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x