Pui parmigiana

Puiul parmigiana este un clasic pentru un motiv! Pulpele dezosate de pui, pane si prajite, inabusite cu sos de rosii si acoperite cu branza mozzarella si parmezan sunt atat de bune. Se serveste cu paste sau pe o rulada.
Pui parmigiana

Portii

4 portii

Calorii:

1045

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

50 min

Despre

Pui parmigiana

Ingrediente Pui parmigiana

 

Pentru sos:

  • 1/2 ceapa galbena mare, rasa (nu taiati ceapa in doua, doar radeti jumatate de ceapa intreaga), aproximativ 3/4 cana de ceapa rasa
  • 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi medii, tocati marunt
  • 1 (28 de uncii) cutie de rosii zdrobite
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • Un varf de cutit de fulgi de ardei rosu
  • Un varf de cutit de zahar
  • Pentru pui:
  •  4 bucati de piept de pui 
  • Sare
  • 2 oua mari
  • 1 cana de pesmet, panko sau facut in casa
  • 1 cana de parmezan proaspat ras
  • 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de frunze proaspete de busuioc, taiate felii subtiri
  • 8 fwelii de branza mozzarella, taiata in felii

Pentru a servi:

  •  Spaghete fierte sau rulouri sub forma de chifle

Valoare nutritiva

Pui parmigiana

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 69 % 69 %
  • Carbohidrati 57 % 57 %
  • Calorii 104 % 104 %
Pui parmigiana

Mod de preparare reteta:

Pui parmigiana

Incepeti cu sosul:

Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu-mare. Adaugati ceapa si sotati-o timp de 2 pana la 3 minute. Adaugati usturoiul tocat marunt. Gatiti pana cand se parfumeaza, inca aproximativ un minut.

Apoi adaugati rosiile zdrobite, oregano, fulgii de ardei rosu si zaharul. Aduceti la fierbere; reduceti focul pentru a mentine fierberea. Gatiti, neacoperit, in timp ce pregatiti puiul (aproximativ 10-12 minute).

Preincalziti cuptorul la 200°C

Bateti bucatile de pui subtiri:

Asezati bucatile de pui, unul cate unul, intre doua straturi de folie de plastic sau hartie cerata. Folositi un ciocan de carne, , un stift de rulare sau chiar o sticla de vin grea si goala pentru a bate sau rula bucatile de pui pana la o grosime uniforma de 1/4 pana la 1/2 inch. Se presara sare pe ambele parti ale bucatilor.

Pregatiti pesmetul si ouale pentru pui:

Intr-un castron putin adanc (suficient de mare pentru a tavali puiul), amestecati impreuna pesmetul, 1/2 cana de parmezan si un varf de cutit de sare. Intr-un alt castron putin adanc, bateti impreuna ouale.

Incalziti 1/4 cana de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare pana cand uleiul straluceste (nu fumega) si o bucata de pesmet aruncata in el sfaraie.

Lucrand cate o bucata de pui pe rand, inmuiati bucata de pui in amestecul de ou si apoi in pesmet. Lucrand pe rand pentru a nu aglomera tigaia, puneti bucatile de pui inabusite in tigaie.

Reduceti focul la mediu si prajiti usor bucatile de pui pana cand acestea devin aurii pe fiecare parte, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

Pregatiti puiul pentru cuptor:

Intindeti suficient sos de rosii pentru a acoperi gros fundul unei tigai de 9×13 sau al unei forme de copt. Dupa ce bucatile de pui sunt rumenite pe ambele parti, aranjati-le deasupra sosului de rosii in vasul de copt.

Se toarna sos de rosii peste fiecare dintre bucati. Se presara deasupra cu busuioc taiat felii. Apoi, asezati felii de mozzarella peste fiecare bucata si presarati cu restul de 1/2 cana de parmezan.

Coaceti:

Coaceti in cuptor la 180°C timp de 10-12 minute, sau pana cand mozzarella incepe sa se rumeneasca.

Se serveste:

Se serveste cu paste si sosul ramas. Bon appetite!

Pui parmigiana
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x