Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Acesta pulpa de porc gatita incet este exact ceea ce trebuie intr-o zi de duminica. Se marineaza peste noapte, apoi se prajeste toata ziua. Cina este gata atunci cand este frageda. Serviti-o cu un sos de mere usor de preparat si cateva legume prajite alaturi.
Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Portii

4 portii

Calorii:

1170

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

3 ore si 30 min

Timp total

3 ore si 50 min

Despre

Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Ingrediente Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

 

Pentru frecarea cu mirodenii:

  • 2 linguri de frunze de cimbru proaspat, usor tocate sau 1 lingura de cimbru uscat.
  • 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, usor tocate
  • 1 lingura de seminte de fenicul, prajite
  • 2 lingurite de boabe de piper negru
  • 2 lingurite de sare kosher
  • 4 catei de usturoi medii, tocati marunt
  • Ulei de masline extravirgin, optional

Pentru friptura de pulpa de porc:

  •  1,8 – 2,2 kg de pulpa de porc dezosata, fara tendoane si fara excesul de grasime
  • 4 mere medii bune de gatit, cum ar fi Fuji sau Jonagold
  • 1 ceapa galbena medie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1/2 cana (120 ml) de vin alb sec (se poate inlocui cu apa)
  • 1/2 lingurita de mustar Dijon
  • Piper negru proaspat macinat

Valoare nutritiva

Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 88 % 88 %
  • Carbohidrati 24 % 24 %
  • Calorii 76 % 76 %
Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Mod de preparare reteta:

Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere

Pregatiti condimentele:

Puneti semintele de fenicul, boabele de piper, frunzele de cimbru si rozmarin, usturoiul si 2 lingurite de sare intr-o masina de macinat condimente sau o rasnita de cafea si macinati-le pana obtineti o pasta. (Alternativ, puteti pisa amestecul cu un mortar si un pisalog).

Transferati amestecul intr-un bol si amestecati 2 linguri de ulei de masline.

Marinati friptura peste noapte in pasta de condimente:

Frecati amestecul in mod uniform pe toata carnea de porc. Daca friptura este legata, dezlegati-o pentru a freca si interiorul cu amestecul de frecare, apoi refaceti-o.

Infasurati bine friptura in folie de plastic pentru a mentine frecarea pe piele si marinati-o peste noapte (sau pana la doua zile).

Pregatiti merele si ceapa:

Decojiti, taiati in doua si curatati merele de miez. Taiati fiecare jumatate de mar in aproximativ 4 felii. Decojiti ceapa. Taiati-o in doua de la varf spre radacina. Taiati radacina si varful. Taiati fiecare jumatate de ceapa in aproximativ 12 felii subtiri.

Puneti ceapa si merele impreuna intr-un bol, amestecati-le cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu putina sare si piper.

Preincalziti cuptorul la 232°C (450°F)

Asezati friptura pe patul de mere si ceapa:

Asezati merele si ceapa pe fundul unei tavi de prajit sau al unui cuptor olandez cu capac. Asezati pulpa de porc marinat deasupra merelor si a cepei.

Friptura:

Se prajeste neacoperita timp de 30 de minute. Reduceti caldura cuptorului la 325°F si adaugati vinul. Acoperiti tava si prajiti lent timp de 2 1/2 pana la 3 ore, pana cand pulpa de porc este frageda si se desface usor cand este pipaita cu o furculita.

Se prepara sosul:

Transferati pulpa de porc pe o farfurie de servire si acoperiti-l cu folie de aluminiu pentru a-l pastra cald. Puneti merele si ceapa intr-un blender. Adaugati aproximativ 1/2 ceasca de apa si mustarul si faceti un piure.

Verificati textura si adaugati apa pana cand obtineti grosimea dorita pentru sos. Presarati printr-o sita pentru un sos cu textura matasoasa si neteda. Verificati asezonarea si corectati dupa gust.

Serviti:

Taiati friptura in bucati si serviti-o cu sosul de mere. Ramasitele se pastreaza la frigider pana la 5 zile sau congelate timp de 3 luni.

Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x