Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
3 ore si 30 min
Timp total
3 ore si 50 min
Despre
Ingrediente Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere
Pentru frecarea cu mirodenii:
- 2 linguri de frunze de cimbru proaspat, usor tocate sau 1 lingura de cimbru uscat.
- 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, usor tocate
- 1 lingura de seminte de fenicul, prajite
- 2 lingurite de boabe de piper negru
- 2 lingurite de sare kosher
- 4 catei de usturoi medii, tocati marunt
- Ulei de masline extravirgin, optional
Pentru friptura de pulpa de porc:
- 1,8 – 2,2 kg de pulpa de porc dezosata, fara tendoane si fara excesul de grasime
- 4 mere medii bune de gatit, cum ar fi Fuji sau Jonagold
- 1 ceapa galbena medie
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
- 1/2 cana (120 ml) de vin alb sec (se poate inlocui cu apa)
- 1/2 lingurita de mustar Dijon
- Piper negru proaspat macinat
Valoare nutritiva
Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 88 %
- Carbohidrati 24 %
- Calorii 76 %
Mod de preparare reteta:
Pulpa de porc prajita lent cu sos de mere
Pregatiti condimentele:
Puneti semintele de fenicul, boabele de piper, frunzele de cimbru si rozmarin, usturoiul si 2 lingurite de sare intr-o masina de macinat condimente sau o rasnita de cafea si macinati-le pana obtineti o pasta. (Alternativ, puteti pisa amestecul cu un mortar si un pisalog).
Transferati amestecul intr-un bol si amestecati 2 linguri de ulei de masline.
Marinati friptura peste noapte in pasta de condimente:
Frecati amestecul in mod uniform pe toata carnea de porc. Daca friptura este legata, dezlegati-o pentru a freca si interiorul cu amestecul de frecare, apoi refaceti-o.
Infasurati bine friptura in folie de plastic pentru a mentine frecarea pe piele si marinati-o peste noapte (sau pana la doua zile).
Pregatiti merele si ceapa:
Decojiti, taiati in doua si curatati merele de miez. Taiati fiecare jumatate de mar in aproximativ 4 felii. Decojiti ceapa. Taiati-o in doua de la varf spre radacina. Taiati radacina si varful. Taiati fiecare jumatate de ceapa in aproximativ 12 felii subtiri.
Puneti ceapa si merele impreuna intr-un bol, amestecati-le cu 2 linguri de ulei de masline si asezonati-le cu putina sare si piper.
Preincalziti cuptorul la 232°C (450°F)
Asezati friptura pe patul de mere si ceapa:
Asezati merele si ceapa pe fundul unei tavi de prajit sau al unui cuptor olandez cu capac. Asezati pulpa de porc marinat deasupra merelor si a cepei.
Friptura:
Se prajeste neacoperita timp de 30 de minute. Reduceti caldura cuptorului la 325°F si adaugati vinul. Acoperiti tava si prajiti lent timp de 2 1/2 pana la 3 ore, pana cand pulpa de porc este frageda si se desface usor cand este pipaita cu o furculita.
Se prepara sosul:
Transferati pulpa de porc pe o farfurie de servire si acoperiti-l cu folie de aluminiu pentru a-l pastra cald. Puneti merele si ceapa intr-un blender. Adaugati aproximativ 1/2 ceasca de apa si mustarul si faceti un piure.
Verificati textura si adaugati apa pana cand obtineti grosimea dorita pentru sos. Presarati printr-o sita pentru un sos cu textura matasoasa si neteda. Verificati asezonarea si corectati dupa gust.
Serviti:
Taiati friptura in bucati si serviti-o cu sosul de mere. Ramasitele se pastreaza la frigider pana la 5 zile sau congelate timp de 3 luni.