Risotto cu ciuperci si curcan
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
55 min
Despre
Ingrediente Risotto cu ciuperci si curcan
- 2 linguri de unt
- 1 salota mare, tocata marunt
- 1/3 de kilogram de chanterelles sau alte ciuperci proaspete, taiate marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura de salvie proaspata, tocata
- 1 1/2 cesti de orez Arborio, Carnaroli, Vialone Nano sau alt orez pentru risotto
- Sare
- 3 cani de stoc de curcan
- 100g de Chevre sau alta branza proaspata de capra
- Piper negru dupa gust
Valoare nutritiva
Risotto cu ciuperci si curcan
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 10 %
- Carbohidrati 33 %
- Calorii 27 %
Mod de preparare reteta:
Risotto cu ciuperci si curcan
Puneti la fiert stocul de curcan si apa:
Aduceti la fierbere stocul de curcan, plus inca 2 cani de apa.
Gatiti esaloanele si ciupercile:
Incalziti untul intr-o oala de dimensiuni medii la foc mediu-mare timp de 1-2 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Adaugati saloturile si ciupercile si amestecati-le pentru a le combina. Sarati-le bine si sotati-le pana cand saloturile devin translucide, aproximativ 3 minute.
Adaugati usturoiul, salvia si orezul: si amestecati bine. Se soteaza inca 1-2 minute, amestecand des.
Incepeti sa adaugati stocul:
Adaugati 1 ceasca din stocul care fierbe. Amestecand constant, lasati stocul sa se evapore inainte de a adauga inca 1/2 cana. Repetati, amestecand aproape constant, pana cand orezul este al dente, fiert complet, dar inca putin ferm. Acest lucru va dura aproximativ 20-30 de minute.
Cand orezul este al dente, adaugati branza de capra:
Se amesteca bine pentru a se combina. Adaugati piperul negru si amestecati din nou. Se serveste imediat.