Risotto cu ciuperci si curcan

Aveti resturi de curcan?. Acest risotto este o modalitate excelenta de a-l folosi. O mancare de orez de inspiratie italiana, folosind resturi de curcan, ciuperci, salvie si putina branza proaspata de capra.
Risotto cu ciuperci si curcan

Portii

4 portii

Calorii:

274

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

55 min

Despre

Risotto cu ciuperci si curcan

Ingrediente Risotto cu ciuperci si curcan

 

  • 2 linguri de unt
  • 1 salota mare, tocata marunt
  • 1/3 de kilogram de chanterelles sau alte ciuperci proaspete, taiate marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura de salvie proaspata, tocata
  • 1 1/2 cesti de orez Arborio, Carnaroli, Vialone Nano sau alt orez pentru risotto
  • Sare
  • 3 cani de stoc de curcan
  • 100g  de Chevre sau alta branza proaspata de capra
  • Piper negru dupa gust

Valoare nutritiva

Risotto cu ciuperci si curcan

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 10 % 10 %
  • Carbohidrati 33 % 33 %
  • Calorii 27 % 27 %
Risotto cu ciuperci si curcan

Mod de preparare reteta:

Risotto cu ciuperci si curcan

Puneti la fiert stocul de curcan si apa:

Aduceti la fierbere stocul de curcan, plus inca 2 cani de apa.

Gatiti esaloanele si ciupercile:

Incalziti untul intr-o oala de dimensiuni medii la foc mediu-mare timp de 1-2 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Adaugati saloturile si ciupercile si amestecati-le pentru a le combina. Sarati-le bine si sotati-le pana cand saloturile devin translucide, aproximativ 3 minute.

Adaugati usturoiul, salvia si orezul: si amestecati bine. Se soteaza inca 1-2 minute, amestecand des.

Incepeti sa adaugati stocul:

Adaugati 1 ceasca din stocul care fierbe. Amestecand constant, lasati stocul sa se evapore inainte de a adauga inca 1/2 cana. Repetati, amestecand aproape constant, pana cand orezul este al dente, fiert complet, dar inca putin ferm. Acest lucru va dura aproximativ 20-30 de minute.

Cand orezul este al dente, adaugati branza de capra:

Se amesteca bine pentru a se combina. Adaugati piperul negru si amestecati din nou. Se serveste imediat.

Risotto cu ciuperci si curcan
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x