Risotto cu spanac

Risotto cu spanac! Risotto simplu si usor cu spanac proaspat, bulion, parmezan si lamaie Cand primavara isi face in sfarsit aparitia pe aici, o face cu o explozie de verde. Copacii care au stat sumbru goi luni de zile incep sa isi frunzele dintr-o data, facandu-ne semn sa ne trezim(!) si sa ne pregatim pentru zilele mai calde care vor veni.
Risotto cu spanac

Portii

4 portii

Calorii:

322

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

30 min

Timp total

45min

Despre

Risotto cu spanac

Ingrediente Risotto cu spanac

 

  • 5 linguri de unt, impartite in 4 linguri si 1 lingura
  • 1 cana de ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita de condimente italiene (ierburi uscate, cum ar fi busuioc si cimbru)
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • 2 cani (400 g) de orez pentru risotto (Arborio, carnaroli, vialone nano)
  • 1/2 cana de vin alb
  • 5 cani de bulion de pui sau de legume pentru optiunea vegetariana
  • 3/4 ceasca de parmezan ras in bucati
  • 300g de spanac mic, tocat fin
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de sare, mai mult dupa gust

Valoare nutritiva

Risotto cu spanac

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 12 % 12 %
  • Carbohidrati 31 % 31 %
  • Calorii 32 % 32 %
Risotto cu spanac

Mod de preparare reteta:

Risotto cu spanac

Se incalzeste bulionul si se pregatesc ingredientele:

Asigurati-va ca toate ingredientele sunt pregatite inainte de a incepe. Incalziti stocul intr-o cratita de marime medie pana cand devine aburit, reduceti focul si pastrati-l cald in timp ce preparati risotto.

Gatiti ceapa si usturoiul:

Topiti 4 linguri de unt intr-o cratita larga la foc mediu spre mediu-mare. Adaugati ceapa si gatiti-o pana devine translucida.

Adaugati usturoiul, condimentele italiene si nucsoara si mai gatiti inca o jumatate de minut.

Adaugati orezul pentru risotto:

Adaugati orezul si amestecati-l pentru a-l acoperi cu unt si ceapa. Se lasa sa se gateasca pana cand boabele devin translucide pe margini si incep sa se coloreze, aproximativ 2 sau 3 minute.

Adaugati vinul alb:

Adaugati vinul alb si amestecati-l cu orezul. Fierbeti si amestecati pana cand vinul este aproape complet fiert sau absorbit de orez.

Adaugati bulionul, cate o lingura pe rand:

Incepeti sa adaugati bulionul, cate o lingura (aproximativ 1/2 cana) pe rand. Dupa fiecare adaos de bulion, amestecati orezul si nu adaugati o alta lingura pana cand lichidul din oala nu a fost aproape in intregime absorbit de orez.

Cand va apropiati de epuizarea bulionului incalzit, gustati risotto si mai adaugati condimente daca este necesar. Retineti ca in etapa urmatoare veti adauga parmezanul, care este sarat, asa ca este posibil sa doriti sa asteptati inainte de a adauga mai multa sare.

Risotto este gata atunci cand este al dente, fiert complet, dar inca un pic mai moale la muscatura, nu moale.

Se amesteca untul, parmezanul, spanacul, coaja de lamaie si sucul de lamaie:

Cand risotto-ul este gata, terminati amestecand lingura de unt ramasa, parmezanul ras, spanacul tocat, coaja de lamaie si sucul de lamaie.

Se mai adauga putin bulion pentru a mai slabi risotto-ul. Gustati pentru sare si adaugati sare si piper dupa gust.

Se serveste imediat.

Risotto cu spanac
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x