Risotto cu spanac
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
30 min
Timp total
45min
Despre
Ingrediente Risotto cu spanac
- 5 linguri de unt, impartite in 4 linguri si 1 lingura
- 1 cana de ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/2 lingurita de condimente italiene (ierburi uscate, cum ar fi busuioc si cimbru)
- 1/8 lingurita de nucsoara macinata
- 2 cani (400 g) de orez pentru risotto (Arborio, carnaroli, vialone nano)
- 1/2 cana de vin alb
- 5 cani de bulion de pui sau de legume pentru optiunea vegetariana
- 3/4 ceasca de parmezan ras in bucati
- 300g de spanac mic, tocat fin
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita de sare, mai mult dupa gust
Valoare nutritiva
Risotto cu spanac
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 12 %
- Carbohidrati 31 %
- Calorii 32 %
Mod de preparare reteta:
Risotto cu spanac
Se incalzeste bulionul si se pregatesc ingredientele:
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt pregatite inainte de a incepe. Incalziti stocul intr-o cratita de marime medie pana cand devine aburit, reduceti focul si pastrati-l cald in timp ce preparati risotto.
Gatiti ceapa si usturoiul:
Topiti 4 linguri de unt intr-o cratita larga la foc mediu spre mediu-mare. Adaugati ceapa si gatiti-o pana devine translucida.
Adaugati usturoiul, condimentele italiene si nucsoara si mai gatiti inca o jumatate de minut.
Adaugati orezul pentru risotto:
Adaugati orezul si amestecati-l pentru a-l acoperi cu unt si ceapa. Se lasa sa se gateasca pana cand boabele devin translucide pe margini si incep sa se coloreze, aproximativ 2 sau 3 minute.
Adaugati vinul alb:
Adaugati vinul alb si amestecati-l cu orezul. Fierbeti si amestecati pana cand vinul este aproape complet fiert sau absorbit de orez.
Adaugati bulionul, cate o lingura pe rand:
Incepeti sa adaugati bulionul, cate o lingura (aproximativ 1/2 cana) pe rand. Dupa fiecare adaos de bulion, amestecati orezul si nu adaugati o alta lingura pana cand lichidul din oala nu a fost aproape in intregime absorbit de orez.
Cand va apropiati de epuizarea bulionului incalzit, gustati risotto si mai adaugati condimente daca este necesar. Retineti ca in etapa urmatoare veti adauga parmezanul, care este sarat, asa ca este posibil sa doriti sa asteptati inainte de a adauga mai multa sare.
Risotto este gata atunci cand este al dente, fiert complet, dar inca un pic mai moale la muscatura, nu moale.
Se amesteca untul, parmezanul, spanacul, coaja de lamaie si sucul de lamaie:
Cand risotto-ul este gata, terminati amestecand lingura de unt ramasa, parmezanul ras, spanacul tocat, coaja de lamaie si sucul de lamaie.
Se mai adauga putin bulion pentru a mai slabi risotto-ul. Gustati pentru sare si adaugati sare si piper dupa gust.