Risotto de creveti

Acest risotto cremos cu creveti a fost inspirat de o excursie la Venetia. Este preparat cu creveti mici si roz, salote, patrunjel si coaja de lamaie. Veti crede ca sunteti in Italia!
Risotto de creveti

Portii

4 portii

Calorii:

578

Timp Preparare:

8 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

48 min

Despre

Risotto de creveti

Ingrediente Risotto de creveti

 

  • 200 ml de suc de scoici sau bulion proaspat de fructe de mare
  • 4 cani de apa
  • 3 linguri de unt
  • 1 salota mare, taiata marunt
  • 1 ceasca de orez pentru risotto (Arborio sau, daca il puteti obtine, Carnaroli sau Vialone Nano)
  • 1 cana de vin alb sec, cum ar fi Sauvignon Blanc
  • 2 cani (8 uncii) de creveti roz mici, cei mai mici pe care ii puteti gasi
  • 2 linguri de patrunjel tocat fin
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa fin
  • Sare kosher

Valoare nutritiva

Risotto de creveti

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 37 % 37 %
  • Carbohidrati 40 % 40 %
  • Calorii 57 % 57 %
Risotto de creveti

Mod de preparare reteta:

Risotto de creveti

Se incalzeste sucul de scoici si apa:

Adaugati sucul de scoici la 4 cani de apa intr-o oala si incalziti pana cand se face abur. Nu lasati sa dea in clocot.

Se rumenesc salotele(ceapa):

Intr-o oala separata (cu fundul gros), incalziti 2 linguri de unt la foc mediu si sotati saloturile tocate marunt timp de 2-3 minute, pana devin translucide.

Sarati salote in suc de scoici pentru Risotto cu creveti

Adaugati orezul in oala:

Se fierbe, amestecand, timp de 2-3 minute, pana cand toate boabele sunt bine acoperite de unt si incep sa se prajeasca.

Adaugati vinul si amestecati:

Mariti focul la maxim si adaugati vinul alb. Cu o lingura de lemn, amestecati energic orezul. Odata ce vinul da in clocot, reduceti focul pana cand vinul abia fierbe usor.

Se amesteca aproape constant. Faceti acest lucru pentru a agita orezul, care isi elibereaza amidonul si creeaza sosul cremos pe care il doriti intr-un risotto.

Adaugati lichidul fierbinte putin cate putin:

Cand vinul este aproape gata fiert – in niciun caz nu trebuie sa lasati orezul sa sfaraie pe fundul vasului – turnati 2 linguri din amestecul fierbinte de bulion de scoici/apa. Se amesteca bine pentru a se combina si se adauga un varf de cutit sanatos de sare.

Continuati sa amestecati, sa fierbeti la foc mic si sa adaugati picaturi de lichid:

Amestecand aproape constant, lasati acest lichid sa se reduca pana cand aproape ca se termina, apoi adaugati inca o lingura de bulion.

Continuati astfel pana cand sosul se acopera pe dosul unei linguri. Gustati lingura si vedeti daca risotto-ul are nevoie de sare. Daca da, adaugati un varf de cutit mic.

Cum se amesteca risotto

Atat de mult orez pentru risotto ar trebui sa aiba nevoie de aproximativ 4-5 cani de lichid in total (inclusiv vinul) pentru a se inchega, asa ca incepeti sa gustati orezul la cea de-a 3-a cana. Daca este aproape acolo – ferm in centru, dar translucid la exterior, si complet inconjurat de un sos cremos – mai adaugati o ceasca de bulion, amestecati bine si mai gustati inca o data pentru sare. (Daca nu, aveti orez vechi si va trebui sa mai adaugati o ceasca si sa-l lasati sa se gateasca).

Adaugati crevetii, patrunjelul si restul de unt:

Acum adaugati crevetii, patrunjelul si restul de 1 lingura de unt. Amestecati constant pana cand aceasta ultima ceasca de bulion pe care ati adaugat-o se termina pe jumatate: Nu uitati ca vreti ca acest risotto sa fie lejer si cremos.

Adaugarea crevetilor in risotto cu creveti

Chiar inainte de a servi, adaugati coaja de lamaie si serviti imediat. Cel mai bine se serveste cu boluri si linguri, mai degraba decat cu farfurii si furculite.

Risotto de creveti
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x