Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella
Salata caprese italiana este un clasic al verii! Faceti-o foarte speciala cu rosii de familie, busuioc proaspat si mozzarella proaspata. Acesta este cel mai bun mod de a va bucura de rosiile de vara.
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
–
Timp total
10 min
Despre
Ingrediente Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella
- 1-1/2 pana la 2 kilograme de rosii, taiate in felii de 1/4 pana la 1/3 de inch grosime
- Sare grosiera, cum ar fi sarea kosher sau sarea de mare
- 1 buchet de busuioc proaspat, frunzele taiate sau rupte cu grija pentru a nu se invineti
- 300g branza mozzarella proaspata, taiata in felii
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- Un strop de otet balsamic (optional)
- Piper negru proaspat macinat
Valoare nutritiva
Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 15 %
- Carbohidrati 11 %
- Calorii 24 %
Mod de preparare reteta:
Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella
Se sareaza rosiile:
Se presara usor sare peste feliile de rosii.
Se asambleaza salata:
Asamblati salata aranjand alternativ felii de rosii, frunze de busuioc si felii de mozzarella.
Se asezoneaza salata:
Stropiti salata cu ulei de masline extravirgin. Se adauga un strop de otet balsamic, daca se foloseste. Se presara usor cu piper.