Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Salata caprese italiana este un clasic al verii! Faceti-o foarte speciala cu rosii de familie, busuioc proaspat si mozzarella proaspata. Acesta este cel mai bun mod de a va bucura de rosiile de vara.
Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Portii

4 portii

Calorii:

245

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

Timp total

10 min

Despre

Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Ingrediente Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

 

  • 1-1/2 pana la 2 kilograme de rosii, taiate in felii de 1/4 pana la 1/3 de inch grosime
  • Sare grosiera, cum ar fi sarea kosher sau sarea de mare
  • 1 buchet de busuioc proaspat, frunzele taiate sau rupte cu grija pentru a nu se invineti
  • 300g branza mozzarella proaspata, taiata in felii
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • Un strop de otet balsamic (optional)
  • Piper negru proaspat macinat

Valoare nutritiva

Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 15 % 15 %
  • Carbohidrati 11 % 11 %
  • Calorii 24 % 24 %
Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Mod de preparare reteta:

Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella

Se sareaza rosiile:

Se presara usor sare peste feliile de rosii.

Se asambleaza salata:

Asamblati salata aranjand alternativ felii de rosii, frunze de busuioc si felii de mozzarella.

Se asezoneaza salata:

Stropiti salata cu ulei de masline extravirgin. Se adauga un strop de otet balsamic, daca se foloseste. Se presara usor cu piper.

Salata Caprese cu rosii, busuioc si mozzarella
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x