Salata mediteraneana de cartofi
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente Salata mediteraneana de cartofi
- 4 kilograme de cartofi noi mici sau cartofi fingerling, curatati, frecati
- Apa sarata pentru gatitul cartofilor
- 100g de fasole verde proaspata si frageda, taiata in bucati
- 3 ardei grasi rosii mari*, curatati de miez
- 3/4 cana de ceapa rosie, tocata marunt
- 1 ceasca de masline kalamata si verzi, fara samburi si tocate marunt
- O mana mare de frunze proaspete de patrunjel italian, tocate grosier
- O mana mare de frunze proaspete de rucola baby arugula
Sos pentru salata
- 2 linguri de mustar integral
- 1/3 cana de otet de vin rosu
- 1 lingurita de tarhon uscat (sau ierburi de Provence)
- 1/2 lingurita de sare
- 1/3 cana de ulei de masline extravirgin
Valoare nutritiva
Salata mediteraneana de cartofi
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5 %
- Carbohidrati 38 %
- Calorii 10 %
Mod de preparare reteta:
Salata mediteraneana de cartofi
Fierbeti cartofii:
Se pun cartofii intregi intr-o oala mare, se acopera cu apa rece, la un centimetru deasupra nivelului cartofilor. Adaugati sare (1 1/2 lingurita pentru fiecare litru de apa folosit). Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se reduce focul pentru a mentine fierberea.
Gatiti timp de 10 pana la 15 minute (sau mai mult, in functie de marimea cartofilor), pana cand se strapung usor cu varfurile unei furculite sau cu un cutit ascutit. Verificati frecvent daca sunt bine fierti.
Dupa ce sunt gata, scurgeti si puneti cartofii pe o tava pentru a se raci. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei sau usor calzi. (Puteti accelera racirea punandu-i in frigider, daca aveti spatiu).
Se blancheaza fasolea verde:
In timp ce cartofii se gatesc, aduceti o alta oala cu apa sarata la fierbere (2 litri de apa, 1 lingura de sare). Adaugati fasolea verde.
Se scalda timp de 4 pana la 5 minute, mai mult sau mai putin in functie de varsta si duritatea fasolei.
Dupa ce a fiert pana cand se inmoaie, se scurge si se pune intr-un bol cu apa cu gheata pentru a soca si a opri fierberea.
Se prepara vinegreta:
In timp ce cartofii si fasolea verde se gatesc, faceti vinegreta. Bateti impreuna intr-un bol mustarul, otetul, tarhonul, sarea si uleiul de masline.
Taiati cartofii in bucati de marimea unei muscaturi:
Dupa ce cartofii s-au racit, taiati-i in bucati de 3/4 de inch pana la 1 inch de marimea unei muscaturi. Asezati-le intr-un castron mare.
Se amesteca cu fasole verde, ardei gras, ceapa rosie, masline, vinaigrette pentru a se marina:
In castron adaugati fasolea verde, fasiile de ardei copti, ceapa rosie si maslinele. Se amesteca cu vinegreta.
Se lasa la marinat pana cand este gata de servire.
Se amesteca cu patrunjel, rucola:
Cand sunteti gata de servire, amestecati cu patrunjel si rucola.
Se poate prepara cu usurinta inainte. Se pastreaza cateva zile la frigider.