Salata mediteraneana de cartofi

Salata de cartofi de vara cu cartofi noi, fasole verde, ardei gras rosu prajit, ceapa rosie, masline, patrunjel, amestecate in vinegreta. Apropo de salate de picnic, toata lumea are nevoie de o salata de cartofi buna in repertoriul de picnic, nu-i asa? Aceasta se potriveste perfect.
Salata mediteraneana de cartofi

Portii

4 portii

Calorii:

248

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

50 min

Despre

Salata mediteraneana de cartofi

Ingrediente Salata mediteraneana de cartofi

 

  • 4 kilograme de cartofi noi mici sau cartofi fingerling, curatati, frecati
  • Apa sarata pentru gatitul cartofilor
  • 100g de fasole verde proaspata si frageda, taiata in bucati
  • 3 ardei grasi rosii mari*, curatati de miez
  • 3/4 cana de ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 ceasca de masline kalamata si verzi, fara samburi si tocate marunt
  • O mana mare de frunze proaspete de patrunjel italian, tocate grosier
  • O mana mare de frunze proaspete de rucola baby arugula

Sos pentru salata

  • 2 linguri de mustar integral
  • 1/3 cana de otet de vin rosu
  • 1 lingurita de tarhon uscat (sau ierburi de Provence)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/3 cana de ulei de masline extravirgin

Valoare nutritiva

Salata mediteraneana de cartofi

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5 % 5 %
  • Carbohidrati 38 % 38 %
  • Calorii 10 % 10 %
Salata mediteraneana de cartofi

Mod de preparare reteta:

Salata mediteraneana de cartofi

Fierbeti cartofii:

Se pun cartofii intregi intr-o oala mare, se acopera cu apa rece, la un centimetru deasupra nivelului cartofilor. Adaugati sare (1 1/2 lingurita pentru fiecare litru de apa folosit). Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se reduce focul pentru a mentine fierberea.

Gatiti timp de 10 pana la 15 minute (sau mai mult, in functie de marimea cartofilor), pana cand se strapung usor cu varfurile unei furculite sau cu un cutit ascutit. Verificati frecvent daca sunt bine fierti.

Dupa ce sunt gata, scurgeti si puneti cartofii pe o tava pentru a se raci. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei sau usor calzi. (Puteti accelera racirea punandu-i in frigider, daca aveti spatiu).

Se blancheaza fasolea verde:

In timp ce cartofii se gatesc, aduceti o alta oala cu apa sarata la fierbere (2 litri de apa, 1 lingura de sare). Adaugati fasolea verde.

Se scalda timp de 4 pana la 5 minute, mai mult sau mai putin in functie de varsta si duritatea fasolei.

Dupa ce a fiert pana cand se inmoaie, se scurge si se pune intr-un bol cu apa cu gheata pentru a soca si a opri fierberea.

Se prepara vinegreta:

In timp ce cartofii si fasolea verde se gatesc, faceti vinegreta. Bateti impreuna intr-un bol mustarul, otetul, tarhonul, sarea si uleiul de masline.

Taiati cartofii in bucati de marimea unei muscaturi:

Dupa ce cartofii s-au racit, taiati-i in bucati de 3/4 de inch pana la 1 inch de marimea unei muscaturi. Asezati-le intr-un castron mare.

Se amesteca cu fasole verde, ardei gras, ceapa rosie, masline, vinaigrette pentru a se marina:

In castron adaugati fasolea verde, fasiile de ardei copti, ceapa rosie si maslinele. Se amesteca cu vinegreta.

Se lasa la marinat pana cand este gata de servire.

Se amesteca cu patrunjel, rucola:

Cand sunteti gata de servire, amestecati cu patrunjel si rucola.

Se poate prepara cu usurinta inainte. Se pastreaza cateva zile la frigider.

Salata mediteraneana de cartofi
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x