Salata simpla de rosii de vara

Aceasta salata simpla profita la maximum de rosiile suculente in plin sezon. Amestecati rosiile coapte cu o vinegreta clasica, ceapa rosie taiata felii subtiri si o ploaie de busuioc proaspat si menta. Veti dori sa o aveti pe repeat.
Salata simpla de rosii de vara

Portii

4 portii

Calorii

173

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

– 

Timp total

10 min

Despre

Salata simpla de rosii de vara

Ingrediente Salata simpla de rosii de vara

 

Pentru vinegreta

  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere1/4 cana de ulei de masline extravirgin

Pentru salata

  • 1/4 ceapa rosie medie, taiata foarte subtire
  • 2 kilograme de rosii coapte, orice soiuri sunt binevenite
  • 1 lingurita de sare kosherpiper negru proaspat macinat,
  • 1/4 ceasca de busuioc proaspat, taiat in buchetele
  • 2 linguri de menta proaspata,

Valoare nutritiva

Salata simpla de rosii de vara

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 2 % 2 %
  • Carbohidrati 12 % 12 %
  • Calorii 14 % 14 %
Salata simpla de rosii de vara

Mod de preparare reteta:

Salata simpla de rosii de vara

Pregatiti vinegreta:

Intr-un bol mic, bateti impreuna otetul, mustarul si mierea pana cand mierea se dizolva. Bateti uleiul de masline pana se amesteca.

Bol de vineta pentru salata de rosii de vara Reteta de salata de rosii de varaRetete simple / Lori RiceSe macereaza ceapa rosie:

Adaugati ceapa feliata in vinegreta si bagati-o in pansament.Dati-o deoparte la macerat in timp ce asamblati salata.Ceapa la macerat in bolul cu vineta pentru salata de rosii

Taiati rosiile:

Taiati tulpina si baza tulpinii de la rosii.Taiati rosiile in felii de 1/2 inch grosime.Daca includeti cateva rosii cherry, taiati-le in jumatate.

Asamblati salata si serviti:

Aranjati rosiile pe o farfurie mare sau pe un platou mediu si asezonati ambele parti cu sare. Se stropesc usor cu piper negru proaspat macinat.Turnati dressingul si ceapa peste salata.Folositi mainile pentru a cuibari usor rosiile in dressing si distribuiti uniform ceapa.Imprastiati cu busuioc si menta. Gustati si adaugati mai multa sare si/sau piper, daca este necesar.

Se serveste imediat.

Aceasta salata este cea mai buna in ziua in care este preparata, dar poate fi savurata o zi sau doua mai tarziu daca este acoperita bine si pastrata in frigider.

V-a placut aceasta reteta? Lasa-ti un comentariu mai jos!

Salata simpla de rosii de vara
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x