Salata simpla de rosii de vara
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
–
Timp total
10 min
Despre
Ingrediente Salata simpla de rosii de vara
Pentru vinegreta
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 lingurita de miere1/4 cana de ulei de masline extravirgin
Pentru salata
- 1/4 ceapa rosie medie, taiata foarte subtire
- 2 kilograme de rosii coapte, orice soiuri sunt binevenite
- 1 lingurita de sare kosherpiper negru proaspat macinat,
- 1/4 ceasca de busuioc proaspat, taiat in buchetele
- 2 linguri de menta proaspata,
Valoare nutritiva
Salata simpla de rosii de vara
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2 %
- Carbohidrati 12 %
- Calorii 14 %
Mod de preparare reteta:
Salata simpla de rosii de vara
Pregatiti vinegreta:
Intr-un bol mic, bateti impreuna otetul, mustarul si mierea pana cand mierea se dizolva. Bateti uleiul de masline pana se amesteca.
Bol de vineta pentru salata de rosii de vara Reteta de salata de rosii de varaRetete simple / Lori RiceSe macereaza ceapa rosie:
Adaugati ceapa feliata in vinegreta si bagati-o in pansament.Dati-o deoparte la macerat in timp ce asamblati salata.Ceapa la macerat in bolul cu vineta pentru salata de rosii
Taiati rosiile:
Taiati tulpina si baza tulpinii de la rosii.Taiati rosiile in felii de 1/2 inch grosime.Daca includeti cateva rosii cherry, taiati-le in jumatate.
Asamblati salata si serviti:
Aranjati rosiile pe o farfurie mare sau pe un platou mediu si asezonati ambele parti cu sare. Se stropesc usor cu piper negru proaspat macinat.Turnati dressingul si ceapa peste salata.Folositi mainile pentru a cuibari usor rosiile in dressing si distribuiti uniform ceapa.Imprastiati cu busuioc si menta. Gustati si adaugati mai multa sare si/sau piper, daca este necesar.
Se serveste imediat.
Aceasta salata este cea mai buna in ziua in care este preparata, dar poate fi savurata o zi sau doua mai tarziu daca este acoperita bine si pastrata in frigider.
V-a placut aceasta reteta? Lasa-ti un comentariu mai jos!