Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu
Timp Preparare:
8 min
Timp Gatire:
–
Timp total
8 min
Despre
Ingrediente Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu
Pentru salata
- 1 capatana mare de salata grasa
- 1/2 ceasca de frunze de patrunjel cu frunze plate, tocate grosier
- 1/4 buchet de arpagic (aproximativ 35 de arpagic subtire)
- 8 frunze mari de menta, taiate foarte fin
Pentru dressing
- 1 1/2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de otet de vin rosu
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 lingurita de apa
- 1/4 lingurita de sare kosher
- 1/8 lingurita de piper negru proaspat macinat
Valoare nutritiva
Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 0 %
- Carbohidrati 0 %
- Calorii 5 %
Mod de preparare reteta:
Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu
Rupeti salata verde:
Taiati salata in bucati mari, de aproximativ 5 pana la 5 cm lungime (veti avea aproximativ 4 pana la 5 cani, usor impachetate).
Puneti salata si ierburile intr-un bol mare de salata; lasati deoparte.
Ierburi proaspete adaugate in bolul de salata pentru salata verde cu ierburi proaspete
Pregatiti sosul pentru salata:
Intr-un borcan cu capac etans, combinati uleiul de masline, otetul, mustarul, apa, sarea si piperul. Inchideti bine borcanul si agitati dressingul pana cand este bine combinat, aproximativ 10 secunde.
Asezonati salata:
Asezonati salata cu aproximativ 2/3 din dressing si amestecati usor salata. Gustati o bucata de salata si adaugati mai mult dressing daca este necesar.
Serviti:
Serviti salata imediat dupa dressing.
V-a placut reteta? Lasati-mi mai jos un comentariu.