Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Aceasta salata super-simpla este modul perfect de a aduce rapid verdeata pe masa si de a folosi ierburile in plus pe care le aveti prin casa. In casa noastra mancam multa salata. Micuta mea familie de trei persoane poate consuma sase inimi de salata romana si trei salate de unt intr-o saptamana. Obsesia mea pentru salata este sincera.
Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Portii

4 portii

Calorii

48

Vezi altele din:

Timp Preparare:

8 min

 Timp Gatire:

Timp total

8 min

Despre

Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Ingrediente Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

 

Pentru salata

  • 1 capatana mare de salata grasa
  • 1/2 ceasca de frunze de patrunjel cu frunze plate, tocate grosier
  • 1/4 buchet de arpagic (aproximativ 35 de arpagic subtire)
  • 8 frunze mari de menta, taiate foarte fin

Pentru dressing

  • 1 1/2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de otet de vin rosu
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 lingurita de apa
  • 1/4 lingurita de sare kosher
  • 1/8 lingurita de piper negru proaspat macinat

Valoare nutritiva

Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 0 % 0 %
  • Carbohidrati 0 % 0 %
  • Calorii 5 % 5 %
Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Mod de preparare reteta:

Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu

Rupeti salata verde:

Taiati salata in bucati mari, de aproximativ 5 pana la 5 cm lungime (veti avea aproximativ 4 pana la 5 cani, usor impachetate).

Puneti salata si ierburile intr-un bol mare de salata; lasati deoparte.

Ierburi proaspete adaugate in bolul de salata pentru salata verde cu ierburi proaspete

Pregatiti sosul pentru salata:

Intr-un borcan cu capac etans, combinati uleiul de masline, otetul, mustarul, apa, sarea si piperul. Inchideti bine borcanul si agitati dressingul pana cand este bine combinat, aproximativ 10 secunde.

Asezonati salata:

Asezonati salata cu aproximativ 2/3 din dressing si amestecati usor salata. Gustati o bucata de salata si adaugati mai mult dressing daca este necesar.

Serviti:

Serviti salata imediat dupa dressing.

V-a placut reteta? Lasati-mi mai jos un comentariu.

Salata verde cu ierburi proaspete si vin rosu
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x