Singurul lucru surprinzator pe care nu ar trebui sa-l ingheti niciodata

Congelatorul este unul dintre instrumentele mele preferate pentru conservarea alimentelor. Carnii, painii, branzeturilor si chiar laptelui li se poate oferi o durata mai mare de valabilitate in ladita de gheata. Congelatorul meu este, de asemenea, locul in care multe dintre ingredientele mele de copt de sunt pastrate proaspete (faina fara gluten, faina cu nuci bogate in grasimi si faina de patisserie care dureaza mai mult in congelatorul meu decat in camara).

bucati de ciocolata
bucati ciocolata

Dar un ingredient de copt nu trebuie sa intre in congelator.

Congelatorul nu este locul potrivit pentru pastrarea ciocolatei

Daca efectuezi o cautare rapida pe google despre stocarea ciocolatei, vei gasi o multime de surse care iti spun ca a pune ciocolata – nu doar bare, ci si placile si chipsurile minunate – este „bine”. Toate tipurile de ciocolata, indiferent daca sunt pentru coacere sau gustare, sunt cel mai bine depozitate la temperatura camerei racoroase si pastrate departe de lumina soarelui, caldura si umiditate.

 

 

Ciocolata este sensibila la temperatura si umiditate, motiv pentru care s-ar putea sa fi tentata sa o bagi in congelator in lunile fierbinti umede ale verii, dar nu! Sincer, eu nu te sfatuiesc sa faci acest lucru.  Eu am testat,  si orice inseamna consistenta si gust a ciocolatei s-a pierdut.  

Daca totusi decizi sa ingheti ciocolata oricum, asigura-te ca este foarte bine infasurata inainte de congelare si decongeleaz-o intotdeauna inainte de utilizare la frigider.

ciocolata topita

Poti dezgheta ciocolata mutand-o din congelator in frigider pentru cateva ore sau infasoara ciocolata congelata intr-un prosop de bucatarie curat, astfel incat sa ajunga incet la temperatura camerei. Indiferent de ceea ce faci, nu arunca chipsuri de ciocolata congelate in biscuiti sau aluat de prajitura, cu exceptia cazului in care doresti sa se prinda si sa se coaca in produse de patiserie pline de ciocolata.

Insa, sfatul meu ramane acelasi:  nu ingheta ciocolata.  Este un ingredient care il poti gasi cu usurinta pe toata  perioada anului, in toate magazinele  asadar motivul pentru congelarea lui  nu este justificabil si doar ocupa loc inutil din congelatorul tau.  

 

tipuri ciocolata

Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.

Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.

Written by Cristiana

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x