Snitel de pui cu fulgi de porumb

Snitelul crocant de pui este usor de facut si delicios. Cu crusta de fulgi de porumb si prajit sau copt pana devine auriu, este reteta perfecta pentru cina in familie.
snitel de pui cu fulgi de porumb

Portii

4 portii 

Calorii:

410

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

25 min

Timp total

35 min

Despre

snitel de pui cu fulgi de porumb

Ingrediente reteta Snitel de pui cu fulgi de porumb

  • 1 kg piept de pui dezosat si fara piele
  • 1/2 cana faina
  • 2 oua mari
  • 1 cana de fulgi de porumb
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura de seminte de susan (optional)
  • 1/4 lingurita sare sau mai mult dupa gust
  • Uleiul pentru prajit
  • diverse  ierburi(optional)

Valoare nutritiva

Snitel de pui cu fulgi de porumb

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 29% 29%
  • Carbohidrati 2% 2%
  • Calorii 8% 8%
snitel de pui cu fulgi de porumb

Mod de preparare reteta:

Snitel de pui cu fulgi de porumb

Pregatirea si prepararea

Incepem cu carnea de pui. La fel ca la orice alta mancare din pui indiferent ca este vorba de piept de pui sau pulpe sau  muschiulet de pui,  uscam carnea cu  un servetel de  hartie  sau prosop de hartie pentru a elimina umiditatea din carne.  Daca nu stiti de ce sau este prima oara cand intrati  la mine pe blog , va invit  sa cititi aici  mai multe  detalii legate de carnea de pui .

Feliati  apoi carnea in  modul in care doriti :  fie  bucati  gen nuggets,  fie in fasii gen  crispy stricks ,  fie in bucati  normale precum alte tipuri de snitele.  O data feliata carnea , condimentati-o dupa preferinte si  lasati-o  cel putin 10 minute sa se macereze.

Pasul 1
Bateti ouale, impreuna cu piperul  si ierburi  intr-un castron. Amestecati fulgii de porumb cu sare intr-un castron putin adanc.

Pasul 2
Incalziti intr-o  tigaie incapatoare uleiul la 175 de grade C. Puteti folosi si o friteuza.

Pasul 3
Se dau apoi  feliile de pui  in faina si apoi in amestecul de oua si se framanta pana se imbraca complet. Apoi  se trec prin fulgii de porumb si se imbraca cat  mai  uniform.

Pasul 4
Lucrand in reprize, puneti cu grija puiul in uleiul incins folosind un cleste si gatiti pana cand nu mai devine roz in centru si se rumeneste pe exterior, 3-4 minute pe fiecare parte. Scurgeti pe prosoape de hartie si serviti cu felii de lamaie sau diverse  piure-uri sau sosuri. 

Daca  incercati  sa evitati  prajelile din motive de sanatate , aceste snitele pot fi  facute si la cuptor.  Dupa invelitul lor in faina, ou si  fulgi de porumb se pun intr-o  tava tapetata cu foaie de copt , se stropesc cu un pic de ulei cat sa nu se  arda si  se pun in cuptorul preincalzit la 165 de grade C  pentru 25-30 de minute sau pana cand devin aurii  la exterior.

Sunt o minunatie si merg  perfect si  pentru pranz si pentru cina dar si pentru mese  mai festive.  Sper sa incercati  aceasta reteta daca  nu ati incercat inca si  sper din suflet sa va placa.

Pofta buna!

reteta snitel de pui cu fulgi de porumb
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x