Snitel de pui cu fulgi de porumb
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
25 min
Timp total
35 min
Despre
Ingrediente reteta Snitel de pui cu fulgi de porumb
- 1 kg piept de pui dezosat si fara piele
- 1/2 cana faina
- 2 oua mari
- 1 cana de fulgi de porumb
- 1 lingura boia
- 1 lingura de seminte de susan (optional)
- 1/4 lingurita sare sau mai mult dupa gust
- Uleiul pentru prajit
- diverse ierburi(optional)
Valoare nutritiva
Snitel de pui cu fulgi de porumb
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 29%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 8%
Mod de preparare reteta:
Snitel de pui cu fulgi de porumb
Pregatirea si prepararea
Incepem cu carnea de pui. La fel ca la orice alta mancare din pui indiferent ca este vorba de piept de pui sau pulpe sau muschiulet de pui, uscam carnea cu un servetel de hartie sau prosop de hartie pentru a elimina umiditatea din carne. Daca nu stiti de ce sau este prima oara cand intrati la mine pe blog , va invit sa cititi aici mai multe detalii legate de carnea de pui .
Feliati apoi carnea in modul in care doriti : fie bucati gen nuggets, fie in fasii gen crispy stricks , fie in bucati normale precum alte tipuri de snitele. O data feliata carnea , condimentati-o dupa preferinte si lasati-o cel putin 10 minute sa se macereze.
Pasul 1
Bateti ouale, impreuna cu piperul si ierburi intr-un castron. Amestecati fulgii de porumb cu sare intr-un castron putin adanc.
Pasul 2
Incalziti intr-o tigaie incapatoare uleiul la 175 de grade C. Puteti folosi si o friteuza.
Pasul 3
Se dau apoi feliile de pui in faina si apoi in amestecul de oua si se framanta pana se imbraca complet. Apoi se trec prin fulgii de porumb si se imbraca cat mai uniform.
Pasul 4
Lucrand in reprize, puneti cu grija puiul in uleiul incins folosind un cleste si gatiti pana cand nu mai devine roz in centru si se rumeneste pe exterior, 3-4 minute pe fiecare parte. Scurgeti pe prosoape de hartie si serviti cu felii de lamaie sau diverse piure-uri sau sosuri.
Daca incercati sa evitati prajelile din motive de sanatate , aceste snitele pot fi facute si la cuptor. Dupa invelitul lor in faina, ou si fulgi de porumb se pun intr-o tava tapetata cu foaie de copt , se stropesc cu un pic de ulei cat sa nu se arda si se pun in cuptorul preincalzit la 165 de grade C pentru 25-30 de minute sau pana cand devin aurii la exterior.
Sunt o minunatie si merg perfect si pentru pranz si pentru cina dar si pentru mese mai festive. Sper sa incercati aceasta reteta daca nu ati incercat inca si sper din suflet sa va placa.
Pofta buna!