Somon prajit la cuptor, sparanghel si cartofi noi
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
32 min
Timp total
42 min
Despre
Ingrediente Somon prajit la cuptor, sparanghel si cartofi noi
- 450 g de cartofi noi mici, curatati si taiati in doua
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita de sare
- 225 g sparanghel mediu, curatat si taiat pe diagonala, bucati de 1 inch lungime
- 1 lingura de marar proaspat tocat
- 1 fasie de coaja de lamaie
- 1 catel de usturoi mic, tocat grosier
- piper proaspat macinat
- 680g de fileuri de somon sau fripturi de somon taiate cu o grosime de aproximativ 1 inch
- 1 lamaie, taiata in felii mari
Valoare nutritiva
Somon prajit la cuptor, sparanghel si cartofi noi
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 43 %
- Carbohidrati 47 %
- Calorii 60 %
Mod de preparare reteta:
Somon prajit la cuptor, sparanghel si cartofi noi
Se prajesc cartofii:
Preincalziti cuptorul la 205°C (400°F). Intr-o tava de foaie sau intr-o tava de prajit mare si putin adanca (nu din sticla, deoarece s-ar putea sparge intr-un cuptor atat de fierbinte), aruncati cartofii cu ulei de masline si presarati-i peste tot cu sare.
Asezati cartofii cu partea taiata in jos in tava de prajit si gatiti timp de 10-12 minute, pana cand cartofii incep sa se rumeneasca pe fund.
Intoarceti cartofii si mai prajiti inca 10 minute, pana cand se rumenesc deasupra. Scoateti tava de prajit din cuptor.
Se amesteca sparanghelul cu mararul, coaja, usturoiul, sarea, uleiul de masline si se amesteca cu cartofii:
Intr-un castron mediu, se amesteca sparanghelul cu mararul tocat, coaja de lamaie, usturoiul, aproximativ 1/2 lingurita de sare si putin ulei de masline. Adaugati amestecul de sparanghel la cartofi si amestecati pentru a se combina.
Faceti loc pentru fileurile de somon in tigaie si prajiti-le:
Impingeti legumele intr-o parte a vasului pentru a face loc somonului. Daca folositi fileuri, puneti-le cu pielea in jos. Sarati bine somonul si puneti din nou vasul la cuptor.
Prajiti somonul si sparanghelul timp de 10 minute, sau pana cand pestele este abia fiert.
Daca doriti, indepartati pielea si oasele centrale (daca folositi fileuri) si aranjati-le pe farfurii individuale inainte de servire. Se orneaza cu marar proaspat si felii de lamaie.