Spanac soté cu unt si usturoi
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
5 min
Timp total
15 min
Despre
Ingrediente Spanac soté cu unt si usturoi
- 2 buchetele mari de spanac, aproximativ 1 kilogram
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi, taiati in felii
- Sare dupa gust
Valoare nutritiva
Spanac soté cu unt si usturoi
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 4 %
- Carbohidrati 5 %
- Calorii 9 %
Mod de preparare reteta:
Spanac soté cu unt si usturoi
Se curata si se pregateste spanacul:
Se taie tulpinile groase ale spanacului si se arunca. Curatati spanacul umpland chiuveta cu apa si inmuiati spanacul pentru a desprinde nisipul sau murdaria. Scurgeti spanacul si apoi repetati, inmuind si scurgand. Puneti spanacul intr-o centrifuga de salata pentru a indeparta orice exces de umiditate.
Se soteaza usturoiul:
Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati usturoiul si sotati-l timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca.
Adaugati spanacul in tigaie si gatiti:
Adaugati spanacul in tigaie, impachetandu-l putin daca este nevoie cu mana. Folositi cateva spatule (sau clesti) pentru a ridica spanacul si a-l intoarce in tigaie, astfel incat sa il acoperiti mai mult cu ulei de masline si usturoi. Faceti acest lucru de cateva ori. Acoperiti tigaia si gatiti timp de 1 minut. Descoperiti si intoarceti spanacul din nou. Acoperiti tigaia si gatiti inca un minut.
Se ia de pe foc si se scurge excesul de lichid:
Dupa 2 minute de gatit acoperit, spanacul trebuie sa fie complet ofilit. Se indeparteaza de pe foc.
Scurgeti excesul de lichid din tigaie. Adaugati inca putin ulei de masline, daca doriti. Apoi, presarati cu sare dupa gust. Serviti imediat.