Spanac soté cu unt si usturoi

Aceasta reteta usoara de spanac este unul dintre cele mai bune moduri de a gati spanacul! Soteaza spanacul, uleiul de masline si usturoiul pentru o garnitura nutritiva si delicioasa in doar cateva minute. Popeye ar fi de acord!
Spanac soté cu unt si usturoi

Portii

4 portii

Calorii:

89

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

15 min

Despre

Spanac soté cu unt si usturoi

Ingrediente Spanac soté cu unt si usturoi

  • 2 buchetele mari de spanac, aproximativ 1 kilogram
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi, taiati in felii
  • Sare dupa gust

Valoare nutritiva

Spanac soté cu unt si usturoi

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 4 % 4 %
  • Carbohidrati 5 % 5 %
  • Calorii 9 % 9 %
Spanac soté cu unt si usturoi

Mod de preparare reteta:

Spanac soté cu unt si usturoi

Se curata si se pregateste spanacul:

Se taie tulpinile groase ale spanacului si se arunca. Curatati spanacul umpland chiuveta cu apa si inmuiati spanacul pentru a desprinde nisipul sau murdaria. Scurgeti spanacul si apoi repetati, inmuind si scurgand. Puneti spanacul intr-o centrifuga de salata pentru a indeparta orice exces de umiditate.

Se soteaza usturoiul:

Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati usturoiul si sotati-l timp de aproximativ 30 de secunde, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca.

Adaugati spanacul in tigaie si gatiti:

Adaugati spanacul in tigaie, impachetandu-l putin daca este nevoie cu mana. Folositi cateva spatule (sau clesti) pentru a ridica spanacul si a-l intoarce in tigaie, astfel incat sa il acoperiti mai mult cu ulei de masline si usturoi. Faceti acest lucru de cateva ori. Acoperiti tigaia si gatiti timp de 1 minut. Descoperiti si intoarceti spanacul din nou. Acoperiti tigaia si gatiti inca un minut.

Se ia de pe foc si se scurge excesul de lichid:

Dupa 2 minute de gatit acoperit, spanacul trebuie sa fie complet ofilit. Se indeparteaza de pe foc.

Scurgeti excesul de lichid din tigaie. Adaugati inca putin ulei de masline, daca doriti. Apoi, presarati cu sare dupa gust. Serviti imediat.

Spanac soté cu unt si usturoi
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x