Sparanghel prajit

Daca vrei sa ridici sparanghelul prajit la un nivel superior, cand este gata, stropeste-l cu putina zeama de lamaie sau otet balsamic sau presara-l cu putin parmezan proaspat ras.
Sparanghel prajit

Portii

4 portii

Calorii:

89

Vezi altele din:

Timp Preparare:

6 min

 Timp Gatire:

12 min

Timp total

18 min

Despre

Sparanghel prajit

Ingrediente reteta Sparanghel prajit

  • 1 kilogram de sparanghel (sparanghelul gros este cel mai bun pentru prajire)
  • 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • Sare kosher, dupa gust
  • Piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • Suc de lamaie sau otet balsamic, dupa gust

Valoare nutritiva

Sparanghel prajit

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 3 % 3 %
  • Carbohidrati 6 % 6 %
  • Calorii 7 % 7 %
Sparanghel prajit

Mod de preparare reteta:

Sparanghel prajit

Preincalziti cuptorul si pregatiti sparanghelul:

Preincalziti cuptorul la 200°C (400°F). Clatiti sulitele de sparanghel. Daca capetele sunt tari, rupeti-le si fie le aruncati, fie le pastrati pentru stoc. De asemenea, daca doriti, puteti folosi un curatator de legume pentru a indeparta pielea exterioara dura de la capetele mai grase ale sparanghelului.

Stropiti sparanghelul cu ulei de masline, sare, piper, usturoi:

Tapetati o tava de prajit cu folie de aluminiu. Aranjati sulitele de sparanghel intr-un singur strat pe tava.

Se stropeste cu ulei de masline si se freaca toate sulitele cu ulei de masline pentru a le acoperi. Se presara sare, piper si usturoi tocat marunt si se freaca peste sparanghel pentru a se distribui uniform.

 Se prajesc la 200°C (400°F) timp de 10 minute, mai mult sau mai putin, in functie de cuptor si de grosimea sulitelor, pana cand sparanghelul este usor rumenit si fraged cand il intepati cu o furculita.

Se stropeste cu suc de lamaie sau balsamic pentru a se servi.

Pentru a servi, stropiti cu suc proaspat de lamaie sau otet balsamic si, daca doriti, un strop de parmezan ras (sariti daca gatiti vegan).

Sparanghel prajit
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x