Sparanghel prajit
Timp Preparare:
6 min
Timp Gatire:
12 min
Timp total
18 min
Despre
Ingrediente reteta Sparanghel prajit
- 1 kilogram de sparanghel (sparanghelul gros este cel mai bun pentru prajire)
- 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- Sare kosher, dupa gust
- Piper negru proaspat macinat, dupa gust
- Suc de lamaie sau otet balsamic, dupa gust
Valoare nutritiva
Sparanghel prajit
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3 %
- Carbohidrati 6 %
- Calorii 7 %
Mod de preparare reteta:
Sparanghel prajit
Preincalziti cuptorul si pregatiti sparanghelul:
Preincalziti cuptorul la 200°C (400°F). Clatiti sulitele de sparanghel. Daca capetele sunt tari, rupeti-le si fie le aruncati, fie le pastrati pentru stoc. De asemenea, daca doriti, puteti folosi un curatator de legume pentru a indeparta pielea exterioara dura de la capetele mai grase ale sparanghelului.
Stropiti sparanghelul cu ulei de masline, sare, piper, usturoi:
Tapetati o tava de prajit cu folie de aluminiu. Aranjati sulitele de sparanghel intr-un singur strat pe tava.
Se stropeste cu ulei de masline si se freaca toate sulitele cu ulei de masline pentru a le acoperi. Se presara sare, piper si usturoi tocat marunt si se freaca peste sparanghel pentru a se distribui uniform.
Se prajesc la 200°C (400°F) timp de 10 minute, mai mult sau mai putin, in functie de cuptor si de grosimea sulitelor, pana cand sparanghelul este usor rumenit si fraged cand il intepati cu o furculita.
Se stropeste cu suc de lamaie sau balsamic pentru a se servi.
Pentru a servi, stropiti cu suc proaspat de lamaie sau otet balsamic si, daca doriti, un strop de parmezan ras (sariti daca gatiti vegan).