Stiuca la cuptor cu legume

Stiuca coapta la cuptor este un fel de mancare care va arata grozav pe o masa festiva sau potrivit pentru cina in familie. Gatitul impreuna cu legume va permite sa economisiti toate beneficiile continute de peste. Veti obtine carne bine aromata si moale.
stiuca la cuptor cu legume

Portii

4 portii

Calorii:

130

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

50 min

Timp total

70 min

Despre

stiuca la cuptor

Ingrediente reteta Stiuca la cuptor

  • 2kg stiuca
  • 8 rosii cherry
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de tarhon verde
  • codite de ceapa verde
  • 2 morcovi  medii
  • 1 buchet de  broccoli
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura amestec pudra de boia ardei , ghimbir, maghiran, rozmarin
  • 1 cana de vin alb
  • sare

Valoare nutritiv

Stiuca la cuptor

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 28% 28%
  • Carbohidrati 0% 0%
  • Calorii 6% 6%
stiuca pe pat de legume

Mod de preparare reteta:

Stiuca la cuptor cu legume

Pregatirea si prepararea 

Stiuca  se spala bine si se curata atat solzii  cat si interiorul foarte bine si apoi se usuca cu ajutorul servetelor de hartie care absorb umiditatea.

Se spala si se curata legumele si se taie in bucati mai mari  sau felii , depinde cum doriti.  Se amesteca condimentele macinate cu sare, usturoi pisat si ulei de masline.

Stiuca se incresteaza din loc in loc cu ajutorul unui cutit ascutit. Astfel condimentele vor patrunde mai bine si gustul va fi mai aromat. Se pune stiuca intreaga-neportionata, intr-un vas de yena sau tava de cuptor si se unge bine cu amestecul de ulei si condimente. Se acopera tava si se lasa sa se odihneasca pentru  1h-2 la frigider pentru a se marina un pic cu condimentele. 

Dupa ce timpul de odihna a trecut,  putem sa pregatim ultimii pasi. Se adauga in interior si deasupra pestelui rosioare cherry si frunze de tarhon verde si felii de lamaie. In jurul pestilor se pun legumele taiate si se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la cuptor timp de 40 minute la 180 de grade C. Pestele este gata cand devine rumen si legumele sunt bine gatite.  Cu 10 minute inainte de a inchide focul se adauga o cana de vin alb si se pune inapoi la cuptor.  Vinul va da un gust aparte si  o fragezime a carnii extraordinara.  

O data ce este gata se  scoate pe blatul de lucru si  se  decoreaza cu  rondele de ceapa verde si felii de lamaie. 

O delicatesa regala dupa cum am spus la inceputul retetei.  Este foarte usor de facut si  si mai usor  de mancat :). Pofta buna!

reteta stiuca la cuptor cu legume
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x